Neprehliadnite

Novým rydercupovým kapitánom USA sa stal Jim Furyk: „Je to veľká česť“

 

JF_01

Štyridsaťšesťročného Jima Furyka vymenovali za kapitána amerických golfistov pre Ryder Cup. Víťaz sedemnástich turnajov na US PGA Tour povedie tím USA v roku 2018, keď sa bude hrať v Paríži a Američania sa pokúsia v Európe vyhrať po prvý raz po 25 rokoch. Do úlohy európskeho kapitána zvolili už v decembri Dána Thomasa Björna.

JF_05

„Nie je tajomstvom, že je Ryder Cup najobľúbenejšou udalosťou mojej kariéry,” povedal o Ryder Cupe nový kapitán. „Pre mňa Ryder Cup stelesňuje všetko, čo je v golfe vzácne. Priviedol k sebe tímy z oboch kontinentov a používa golf ako prostriedok ku spojeniu oboch strán. Je o tímovej práci, kamarátstve, vášni, súťažení a spája fanúšikov z celého sveta. Mrazí ma, keď spomínam na všetky zápasy, ktorých som sa zúčastnil a aké mám šťastie že tu teraz môžem sedieť ako kapitán 2018. Je to veľká česť.”

JF_07

Víťaz US Open 2003 ihneď oznámil aj meno svojho asistenta. Bude ním Davis Lowe III, kapitán vlaňajšieho víťazného tímu USA, ktorému zasa Furyk robil asistenta. Americkí golfisti budú chcieť samozrejme nadviazať na celkom jednoznačný domáci triumf z Hazeltine a hlavne vyhrať na pôde svojho európskeho rivala, čo sa im naposledy podarilo v roku 1993 v anglickom Belfry. Na to si hráčsky nepamätá ani Furyk, ktorý ako hráč štartoval na deviatich Ryder Cupoch v rade v rokoch 1997 až 2014, pričom po dlhej dobe nebol na súpiske až vlani.

PGA: Ryder Cup

„Bude náročné na Davisa nadviazať. Nastavil tu určitý systém, ktorý vzali hráči za svoj. Jeho skúsenosti v úlohe dvojnásobného kapitána pre mňa budú k nezaplateniu. Som rád, že bude na mojej strane,“ okomentoval situáciu Furyk, za zvolením ktorého treba hľadať šesťčlennú komisiu – zloženú z Tigera Woodsa, Phila Mickelsona, Davisa Loveho III a trojice zástupcov z PGA of America (pozn. prezident Paul Levy, výkonný šéf Pete Bavacqua a viceprezidentka Suzy Whaleyová).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv