Neprehliadnite

Elitní svetoví golfisti menili loptičky, palice aj značku oblečenia

 

G_01
Na prelome rokov sa viacerí profesionálni golfisti rozhodli zmeniť značku svojho športového vybavenia. Svetová jednotka Jason Day bude v tejto sezóne nosiť oblečenie značky Nike, druhý hráč svetového rankingu Rory McIlroy zaradí do svojho vaku palice Callaway s loptičkami Titleist a Bubba Watson bude hrať s loptičkami značky Volvik.

G_07

Austrálčan Day po dlhých rokoch už nebude tvárou firmy Adidas. V hlavnom sídle v americkom Beavertone podpísal totiž viacročnú zmluvu s firmou Nike a od nového ročníka bude nosiť oblečenie tejto značky. Vo farbách Nike sa predstaví Day už tento týždeň na SBS Tournament of Champions.

G_06

Day si tak splnil sen a čo sa týka oblečenia, pridal sa do skupiny k Tigerovi Woodsovi, McIlroyovi, Paulovi Caseymu alebo Brooksovi Koepkovi. „Táto značka je spojená s tými najlepšími športovcami sveta. Je pre mňa cťou a už sa nemôžem dočkať až budem súčasťou tímu. Verím, že v úzkej spolupráci s Nike sa moja hra posunie na vyššiu úroveň,“ uviedol Day v oficiálnom vyhlásení.

G_08

Známe firemné logo – „fajku“ uvidíme od novej sezóny tiež na jeho botách, čapiciach aj rukaviciach. S palicami TaylorMade bude pokračovať. V septembri totiž s výsostne golfovou značkou predĺžil kontrakt. Podľa zámorských medií, nová zmluva s Nike by mala austrálskemu golfistovi priniesť 10 miliónov dolárov ročne.

G_09

Keď sa koncom októbra objavil Severný Ír McIlroy na turnaji HSBC Champions s novým drajvrom TaylorMade, zdalo sa, že si náhradu za Nike našiel veľmi rýchlo. Do novej sezóny však vstúpi s inou zbraňou. Do vak zaradí set palíc od Callaway a loptičky Nike vymení za Titleist. Od augusta, keď spoločnosť Nike ohlásila koniec výroby golfových palíc, bagov a loptičiek, sa McIlroy, ale tiež ďalší elitní hráči obzerajú po novom vybavení. McIlroy dlho neváhal. Na októbrovom HSBC Champions v Číne vytiahol drajver TaylorMade M2. Rovnaký krok urobil o dva mesiace neskôr aj Woods pri svojom návrate k súťažnému golfu na Hero World Challenge.

G_11

Lenže viazať sa zmluvou k novej značke zatiaľ ani jeden nechcel. A s príchodom novej sezóny je tu ďalšia zmena vo vaku McIlroya. Už budúci týždeň (12. januára) sa predstaví v Juhoafrickej republike s palicami Callaway a loptičkami Titleist. Konkrétne ide o drajver Callaway Great Big Bertha Epic Sub Zero, železá Custom Apex MB a loptičku Titleist Pro V1x. Od Titleistu bude mať aj populárnu wedžku Vokey. Na grínoch bude hrať s paterom Odyssey.

WGC - HSBC Champions-Round One

Zmeny nastali aj u desiateho hráča svetového rebríčka, ktorý bude v roku 2017 hrať s loptičkami juhokórejskej značky Volvik. Tridsaťosemročný Bubba Watson, víťaz dvoch US Masters a deviatich turnajov US PGA Tour, podpísal zmluvu a bude hrať s loptičkou Volvik White Color S 4, ktorú nazýva Modrá Perla.

PGA: Deutsche Bank Championship - First Round

K Volviku prestúpil Watson od Titleistu a stal sa tak najvýznamnejším hráčom tejto značky. Zo známejších mien hrajú s týmito loptičkami Craig Stadler alebo Tim Petrovic. S Watsonom je teraz medzi desiatimi najlepšími hráčmi sveta zastúpených päť výrobcov loptičiek. Štyria používajú Titleist, dvaja Taylor Made, dvaja Callaway, jeden Srixon a teraz po novom jeden hráč hrá Volvik.

G_05

“Viete, kde som dostal nápad hrať Volvik ?” hovorí Watson. “Keď som v televízii sledoval na World Long Drive”. Watson patrí k hráčom s najdlhším odpalom na US PGA Tour. V uplynulej sezóne bol štvrtý najdlhší (284 metrov). Najdlhším hráčom sezóny už bol päťkrát a druhý štyrikrát.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv