Neprehliadnite

Dvojnásobný šampión z European Tour a víťaz Svetového pohára Westner spáchal samovraždu

 

WW_04

Za zatiaľ nejasných okolností ukončil vo veku 55 rokov svoj život Wayne Westner, bývalý dvojnásobný golfový šampión European Tour a víťaz World Cupu po boku Ernieho Elsa. Jeho smrti navyše mala predchádzať veľká dráma. Podľa správ zámorských médií mal Westner pred svojou smrťou držať ako rukojemníčku svoju vlastnú manželku. Jej život síce ušetril, samého ho ale následne našli mŕtveho so strelným zranením na pravej strane hlavy.

WW_06

Westner sa síce stal golfovým profesionálom už v roku 1981, zo začiatku ale zbieral vavríny výhradne v domácom prostredí, Až na začiatku deväťdesiatych rokov prerazil aj na svetovej scéne, keď v roku 1993 vyhral Dubai Desert Classic. Druhé víťazstvo na European Tour si pripísal o tri roky neskôr na FNB Players Championship.

WW_02

V rovnakom roku potom vyhral tiež Svetový pohár 1996 (pozn. World Cup 1996), kde vytvoril dvojicu so svojim slávnym krajanom Ernie Elsom. Celkovo si na svoje konto pripísal 13 individuálnych víťazstiev a vo svetovom poradí bol najvyššie štyridsiaty. V roku 1993 skončil vo finančnom rebríčku Order of Merit európskej série na 20. mieste.

World Cup Golf

Westnerovu kariéru prakticky ukončilo nešťastné zranenie, keď si v roku 1998 počas pro-amu pred Madeira Islands Open pretrhol väzy v členku. Od tej doby hral sporadicky, naposledy sa predstavil v roku 2014 na Dubai Desert Classic. Najlepším výsledkom na majoroch pre neho bolo delené 34. miesto na British Open 1993.

WW_08

O tri roky neskôr sa jediný raz ukázal na US Open, kde prešiel katom a skončil delený 50. Els, ktorý je ambasádorom budúcotýždňového turnaja BMW SA Open v Gautengu, napísal svojmu priateľovi odkaz na sociálnej sieti: „Je to smutný deň, náš priateľ Wayne Westner nás dnes opustil. Ďakujem ti môj priateľu za skvelé spomienky.“

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv