Neprehliadnite

Do kín sa blíži nový film o golfe, vzdáva hold priekopníkovi Tomovi Morrisovi

 

Tom_01

Ani v celosvetovom meradle sa príliš často filmy s golfovou tématikou „netočia“. Preto by teraz mali spozornieť všetci priaznivci tejto kráľovskej hry, pretože do európskych kín sa blíži britská novinka s názvom „Tommy´s Honour“. Tento snímok je poctou rodine Toma Morrisa, ktorá stála na začiatku moderného golfu.

Tom_04

Režisérom filmu, ktorý rozpráva o pravdivom príbehu rodiny, je Jason Connery, syn slávneho herca Seana Conneryho. Čerstvo nakrútený príbeh uzrie svetlo sveta už 14. apríla, necelý týždeň po US Masters. V hlavných úlohách sa predstavia Jack Lowden a Sam Neill, ktorí stvárnili slávnu škótsku dvojicu. Predlohou pre film bola kniha s rovnakým názvom „Tommy´s Honour“ od autora Kevina Cooka.

Tom_03

Koncom 19. storočia sa začala písať slávna éra starého Toma Morrisa a jeho syna Toma Morrisa mladšieho. V tom čase boli otec so synom priekopníkmi profesionálneho golfu v Škótsku. Senior Morris vyhral štyrikrát British Open, naposledy sa mu to podarilo ako 46-ročnému, čo je dodnes vekový rekord. Young Tom má v štatistike rovnako štyri triumfy na major turnaji British Open, pričom prvý ukoristil už ako 17-ročný. Osud mu však neprial a skonal o sedem rokov neskôr.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv