Neprehliadnite

Antiolympijsky naladený McIlroy nebude zrejme štartovať ani na OH 2020

 

Rory_20

Elitný svetový hráč Rory McIlroy chýbal pri vlaňajšom návrate golfu na olympijské hry v Riu de Janeiru a s najväčšou pravdepodobnosťou nebude štartovať ani na OH 2020 v Tokiu. Severoírsky golfista pred turnajom BMW SA Open Championship totiž potvrdil, že nemá záujem o golf pod piatimi kruhmi.

Rory_16

„Jednoducho sú to moje osobné pocity. Nemám nič proti olympijským hrám, napokon olympiáda je skvelá myšlienka, ale ja jednoducho nechcem byť toho súčasťou. Je to moje osobné rozhodnutie a dúfam, že ľudia ho budú rešpektovať,“ povedal druhý hráč svetového rankingu. McIlroy, ktorý pochádza z ostrovného Holywoodu, strávil mnoho času diskutovaním a vysvetľovaním svojej absencie na olympiáde. Nedávno pre britské média uviedol, že jeho chladný postoj k olympijskému golfu spôsobil aj fakt, že si musel vyberať medzi reprezentáciou Veľkej Británie a Írska. Športovci zo Severného Írska totiž na olympiáde štartujú pod britskou vlajkou.

Rory_19

„Rozhodne nepochádzam zo zlého miesta. Severné Írsko je jedno z najlepších miest na Zemi, snažím sa tam vracať tak často, ako to len ide. Ale opakujem, je to osobné rozhodnutie a rozhodnutie, ktoré sa nerodilo ľahko a s ktorým som musel bojovať niekoľko rokov,“ dodal McIlroy.  Kriticky na adresu olympijského turnaja sa McIlroy vyjadril aj počas tlačovej konferencie na vlaňajšom British Open. Vtedy v golfovej verejnosti rezonoval jeho názor, že ho nezaujíma samotný rast golfového športu, ale len jeho osobná výkonnosť.

Rory_11

„Zašiel som trochu ďaleko,“ reagoval znovu McIlroy. „Termín rast golfu a rozvoj hry nemám rád. Počuli ste o tom niekedy v iných športoch ako sú napríklad tenis alebo futbal? Myslím si, že golf tu bol dávno pred nami a zostane tu ďalej aj po nás. Takže asi toľko, ale pripúšťam, prehnal som to,“ dodal McIlroy, ktorý absolvuje prvý turnajový štart v tomto roku na South African Open v Johannesburgu.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv