Neprehliadnite

Trestné údery za náhodné pohnutie loptičky na gríne sú už minulosťou

 

Trestné údery za náhodné pohnutie loptičky na gríne zmiznú vďaka miestnym pravidlám z väčšiny turnajov už začiatkom budúceho roku. Právoplatnou súčasťou pravidiel sa potom najskôr stanú pri ich novom vydaní v roku 2020.

V uplynulom roku sa toto pre mnohých nezmyselné pravidlo najviac riešilo počas US Open, keď sa vo finálovom kole pohla loptička Dustina Johnsona pri jeho cvičnom švihu pred patovaním. Trest mu bol pritom potvrdený až po dohraní, napriek tomu zvíťazil. Nie však o štyri rany, ale o tri.

Zástupcovia R&A a USGA ale nechcú zmenu s touto udalosťou spojovať. „Už tu bolo proste mnoho prípadov, keď boli hráči trestaní za pohnutie loptičky Stávalo sa tak, že ste mohli vidieť penalizácie, ktoré však v rámci tohoto pravidla neboli zamýšľané,“ odkázal Mike Davis, šéf USGA.

Toto miestne pravidlo uvítali nadšene azda všetky najvyššie profesionálne série i amatérske šampionáty. Hromadne sa s jeho užívaním počíta od 1. januára 2017. Čo sa týka pohybu loptičky na gríne z dôvodu silného vetra alebo iného prírodného vplyvu, musí sa loptička zahrávať zo svojho nového miesta tak, ako leží. Markovátko sa v rovnakom prípade musí vrátiť na svoje pôvodné miesto.

Pri pohybu loptičky spôsobené hráčom mimo grín sa nič nemení, jedna trestná rana zostáva a loptička sa musí vrátiť na svoje pôvodné miesto. To isté sa týka prípadu, keď hráč loptičku zdvihne na gríne skôr, než k nemu umiestni markovátko.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv