Neprehliadnite

Svetová jednotka Lydia Ko priznala závislosť na rodičoch

 

Lydia_Ko_08

Svetová golfová jednotka Lydia Ko má v novej sezóne jasný plán. Chce sa zabávať golfovom a súčasne stať sa menej závislou od rozhodnutí svojich rodičov. Rodáčka z juhokórejského Soulu reprezentujúca Nový Zéland to uviedla po sezóne, v ktorej vyhrala päť veľkých turnajov vrátane majoru.

Lydia_Ko_10

Začiatkom decembra sa Lydia Ko rozišla s rešpektovaným trénerom Davidom Leadbetterom, pričom už v októbri ukončila spoluprácu s doterajším kedíkom Jasonom Hamiltonom. Podľa Leadbettera sú za týmito rozhodnutiami aj názory rodičov elitnej golfistky.

Lydia_Ko_09
„Keby som mohol Lydii niečo poradiť, tak to, že si myslím, že potrebuje získať kontrolu nad svojim životom a svojou hrou. Je to svetová jednotka. Už nemá pätnásť, ale skoro dvadsať rokov. Jej rodičia urobili mnoho skvelej práce, keď jej pomáhali na vrchol, teraz už je ale dosť stará na to, aby mohla robiť svoje vlastné rozhodnutia,“ kriticky uviedol Leadbetter.

Lydia Ko

Samotná 19-ročná golfistka reagovala o niekoľko dní na sociálnej sieti. „Áno, myslím, že občas som až príliš závislá na svojich rodičoch, pretože som zvyknutá s nimi byť. Myslím, že sa potrebujem naučiť byť viac samostatná a robiť svoje vlastné rozhodnutia,“ priznala Lydia Ko.

Lydia_Ko_04

Zároveň sa však ohradila proti tomu, že by do rozhodovania nezasahovala: „Samozrejme, že som preberala rozchod s trénerom aj s rodičmi. Povedali mi svoje názory, ale nakoniec som rozhodnutie o zmene musela urobiť ja sama. Moji rodičia sú veľkou súčasťou mojej golfovej kariéry a ja viem, že by som tu bez nich nebola.“

Lydia_Ko_06

„Myslím si, že do môjho prvého turnaja v roku 2017 pôjdem s novým pocitom, ako keď som na Bahamách hrala ako nováčik svoj prvý turnaj. Mojim hlavným cieľom pri hre je si ju užívať a baviť sa. Azda všetky tieto zmeny mi dodajú viac sebavedomia,“ dodala Ko, ktorá údajne plánuje zmeniť palice a hrať s novou značkou PXG.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv