Neprehliadnite

Stenson druhýkrát Hráčom roka na European Tour

 

Golf - 2014 Volvo World Match Play Championship - Day Two - London Golf Club

Švédsky golfista Henrik Stenson sa stal po druhý raz v kariére najlepším hráčom sezóny na European Tour. Samotný severan označil uplynulý ročník za svoj najvydarenejší, napokon vyhral major, vyhral turnaj na European Tour, získal striebro z olympijských hier v Riu de Janeiru a vyhral Vardonovu trofej pre víťaza Race to Dubai.

Henrik_08

Prvý raz sa stal celkovým víťazom na európskej túre v roku 2013, keď tiež ovládol záverečný turnaj v Dubaji, ale potom s výnimkou dvoch miest v Top 5 na British Open a US PGA Championship, veľa vavrínov nepozbieral. Viac sa mu vtedy darilo na US PGA Tour, kde vyhral dva turnaje play-off FedEx Cupu a zinkasoval tak prémiu 10 miliónov dolárov. A hoci ani v tejto sezóne sa v zámorí nemusel za svoje výkony hanbiť, prím udávala Európa a väzby na starom kontinente.

Henrik_02

V júni vyhral najskôr BMW International Open, aby o mesiac neskôr oslavoval na 145. ročníku British Open zisk svojho premiérového majoru. Po úchvatnom golfovom súboji s Philom Mickelsonom sa stal prvým Švédom v histórii, ktorý triumfoval na jednom z turnajov veľkej štvorky. Parádnu formu si priviezol tiež do brazílskeho Ria, kde nestačil len na Angličana Justina Roseho a pre Švédsko získal striebornú olympijskú medailu.

Henrik_09

Vo farbách Európy na Ryder Cupe v Hazeltine získal dva body z piatich zápasov, no napokon sa po ôsmich rokoch tešil z výhry tím USA. Na záver sezóny, ktorú už strávil výhradne na European Tour, skončil najskôr druhý v Číne na WGC-HSBC Champions a následne si pripísal dve Top 10 v rámci Final Series na Nedbank Golf Challenge a potom aj v Dubaji.

Henrik_01

To všetko stačilo na triumf v Race to Dubai s náskokom 870.316 bodov. „Bola to rozhodne najlepšia sezóna v mojej kariére. To, že som bol po druhý raz zvolený Golfistom roka na European Tour, je fantastickým potvrdením. Vyhrať klaretový džbán, striebornú olympijskú medailu, Race to Dubai a teraz toto znamená, že rok 2016 pre mňa bol skutočne výnimočný. Som pyšný na to, čo som dokázal,“ uviedol 40-ročný Stenson, ktorý si nedávno založil vlastnú značku okuliarov.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv