Neprehliadnite

Jack Nicklaus stavia nové ihrisko v Turkménsku

 

Niet pochýb o tom, že legendárny golfista Jack Nicklaus má zmysel pre dobrodružstvo. Ako inak by sa dal vysvetliť fakt, že Zlatý medveď bude stavať golfové ihrisko v exotickom prostredí. V apríli má totiž vyrásť v Turkménsku golfový klenot.

Turk_03

Legendárny hráč a teraz už aj úspešný dizajnér Jack Nicklaus postavil golfové ihriská už v 40 krajinách po celom svete a ich počet se blíži k trom stovkám. Jedno z nich už čoskoro vyrastie v krajine, kde doteraz neexistuje jediná golfová jamka.

Turk_04

Služby Zlatého medvěda si vyžiadal sám prezident Turkménska Gurbanguly Berdymukhamedov. Nové golfové ihrisko vyrastie v hlavnom meste Ašchabade a ponesie názov Ashgabat Golf Club. Hotové by malo byť ešte pred Ázijskými hrami, ktoré bude hostiť v budúcom roku práve Turkménsko.

turk_01

Golf sa však na spomínaných hrách hrať nebude. Tie sa budú konať v hale. „Skutočne neviem, prečo chcel prezident golf,“ uviedol pre zámorské médiá Nicklaus. „Vie, že golf je olympijským športom a v budúcom roku má Ázijské hry. Chcel mať ihrisko hotové ešte pred nimi,“ dodal.

Turk_05

Sedemdesiatšesťročný Nicklaus však neplánuje zostať len pri jednom ihrisku. V blízkej budúcnosti by v Turkménsku rád pristaval ďalšie. Prezident Berdymukhamedov a Jack Nicklaus veria, že vďaka ihriskám tiež ožije turistický ruch v krajine, ktorá v minulom roku nevydala ani 1000 turistických víz.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv