Neprehliadnite

Friesz sa na Gecko Tour cíti ako doma, tentoraz v Španielsku skončil ôsmy

 

Vynikajúcou formou a výkonnostným štandardom sa v závere roka môže pochváliť Ján Friesz. Slovenský profesionálny golfista v rámci prípravy v Španielsku totiž obsadil na tohtoročnej Geckou Tour už tretie umiestnenie v Top 10, keď v Lauro Golf Clube obsadil delenú ôsmu priečku.

Friesz_03

Friesz to mal pritom rozohrané na ešte lepšie umiestnenie. Žiaľ, v oboch kolách ho potopili záverečné jamky miestnej osemnástky. V pondelkovom prvom dejstve si vo finiši pohoršil kvôli štyrom bogey o tri rany na konečných 71 úderov (-1), v stredu to bolo dosť podobné.

Ešte dve jamky pred koncom bol hráč slovenskej PGA vďaka utorkovým trom berdíkom a jedinému bogey celkovo tri údery pod par, čo v tej chvíli znamenalo, že od trojice hráčov na prvom mieste delili len dva údery. Potom ale prišlo double bogey na sedemnástke, po ktorom nasledovalo bogey na osemnástke. V utorok si tak Friesz pohoršil o ranu na konečný par a delenú ôsmu pozíciu.

FriesZ_02

Napriek tomu ide o ďalšie potvrdenie stabilných výkonov a výsledkov okolo paru a pod ním. Všetko pre Friesze začalo druhým kolem na D+D REAL Czech Masters, ktoré zahral na Albatrosse s ranou pod par. „Zrazu som si uvedomil, že na to mám. Že na turnajoch som schopný zahrať dobré výsledky,“ povedal hráč Relmostu.

Friesz_01

V závere sezóny sa mladému Slovákovi darilo ako na Challenge Tour, tak v q-school European Tour. A teraz na všetko nadväzuje počas turnajov, ktoré sú tradičnou súčasťou prípravy na Pyrenejskom polostrove. Na turnaji v Španielsku štartoval aj ďalší Slovák Peter Valášek, ktorý po kolách za 76 a 74 úderov skončil so skóre +6 na delenom 21. mieste.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv