Neprehliadnite

„Beštia alfa“ od Rezvani Motors dostala originálne dvere

 

AB_01

Malosériová americká automobilka z Kalifornie Rezvani Motors predstavila nesmierne atraktívnu novinku. Malý roadster Beast Alpha (pozn. „Alfa beštia“) totiž spolieha na nízku hmotnosť, skvelé ovládanie, minimum elektroniky a veľký výkon. Typickým znakom nového modelu Beast Alpha sú dvere označované ako „sidewinder“. Tie pripomínajú svojim otváraním hlavné dvere minivanu. Hoci tieto sa otvárajú do strany a dopredu. Za originalitu sa však „platí“, takže napríklad pri parkovaní sa určite bude hodiť viac miesta.

AB_04

Kabína a interiér na prvý pohľad vypadajú skromne, ale vo svojej podstate im nič zásadné nechýba. Pred karbonovým volantom (pozn. 300 g), ktorý je ľahší ako volant v „efjednotke“, je súťažnými vozmi inšpirovaná digitálna prístrojová doska.  Stredovú konzolu zdobí infotainment s rozhraním Apple CarPlay aj Android Auto. Čalúnenie prakticky všetkého od sedadiel po výplne dverí obstaráva koža a Alcantara, výbava obsahuje i klimatizáciu, airbagy alebo volič jazdného režimu.

AB_08

Pod kapotou je aj naďalej 2,4-litrový štvorvalec K24 od Hondy, po novom však preplňovaný turbodmýchadlom. Maximálny výkon je tak 373 kW (507 k), ktorý na zadné kolesá transferuje manuálna šesťstupňová prevodovka alebo automatická sekvenčná skrinka. Výrobca udáva zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy a maximálnu rýchlosť 281 km/h.

AB_05

Motor je štandardne spojený s klasickým šesťstupňovým manuálom, za príplatok je ale k dispozícii aj sekvenčná prevodovka. Základom vozu však už nie je Ariel Atom, ale hliníkový podvozok od britského Lotusu. Cena automobilu, ktorého výroba údajne zaberie maximálne dvanásť týždňov, sa pohybuje od 200.000 dolárov vyššie.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv