Neprehliadnite

Turnaj WGC sa z Trumpovho Doralu sťahuje do Mexika

 

Cadillac_07

Turnaj WGC-Cadillac Championship sa už nebude hrať v Dorale na pozemkoch, ktoré patria americkému miliardárovi a novému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi. Ívent sa z Floridy sťahuje do Mexika, ale podľašéfa US PGA Tour rozhodli o premiestnení sponzorské peniaze, nie politické dôvody.

World Golf Championships-Cadillac Championship - Round One

V Dorale sa pritom turnaj hral nepretržite od roku 1962, teda viac než päťdesiat rokov. V roku 2012 kúpil dlhmi zmietaný rezort s vyhláseným ihriskom Blue Monster práve Trump a investoval ďalších 250 miliónov dolárov do rozsiahlej prestavby.

Cadillac_05

V roku 2013nečakaný víťaz prezidentských volieb síce podpísal 10-ročný kontrakt s US PGA Tour o organizovaní turnaja WGC v Dorale, ale dohoda obsahovala tiež klauzulu o tom, že právo presunúť turnaj má titulárny sponzor. A kontrakt s Cadillacom „vypršal“.

Cadillac_06

Turnaj sa bude a budúci rok konať na ihrisku Club de Golf Chapultapec neďaleko Mexika City a hlavným sponzorom bude konglomerát Grupo Salinas. Trump neskrýval svoje sklamanie, že sa turnaj odsťahoval z „jeho“ Doralu.

Cadillac_04

„Je to smutný deň pre Miami, pre USA i pre golf, že sa US PGA Tour rozhodla presťahovať turnaj World Golf Championship, ktorý sa posledných 55 rokov hral v Miami, do Mexika,“ uviedol Trump v oficiálnom prehlásení, ktoré urobil ešte pred výsledkami prezidentských volieb.

Cadillac_10

Presťahovanie turnaja do Mexika je tak trochu paradoxné, pretože o tom vedenie US PGA Tour začalo hovoriť potom, čo sa Trump prezentoval svojimi kontroverznými výrokmi proti imigrantom z Mexika a neskôr aj proti moslimským prisťahovalcom.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv