Neprehliadnite

Ferrari predstavilo sériu noviniek k 70. výročiu

 

Talianska automobilka Ferrari pojala oslavu svojich 70 rokov vo veľkom štýle. Na počesť tohoto jubilea sa firma z Maranella rozhodla pripomenúť sedemdesiat najslávnejších modelov svojej histórie, keď do ich hávu prezliekla svoje súčasné vozy.

Na počesť siedmeho desaťročia od vzniku prvého Ferrari bude postavených celkovo 350 automobilov. Ferrari totiž do podoby každého zo sedemdesiatich slávnych prevtelí všetkých svojich päť modelov, po jednom kuse od Californie, 488 GTB, 488 Spider, GTC4Lussa a F12berlinetty. Spolu s vzhľadom noviniek automobilka pripomína aj vozy, ktoré im boli inšpiráciou.

The Fangio (1947 – 1956)

Ferrari_The_Fangio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Automobil 290 MM s modro-žltým predkom bol zostrojený pre argentínsku pretekársku legendu Juana Manuela Fangia, s ktorým sa v roku 1956 predstavil aj na pretekoch Mille Miglia. Vzrušujúce preteky sa stali korisťou kvarteta monopostov Ferrari, ktoré obsadili prvé štyri miesta.

The Surtees (1957 – 1966)

Ferrari_The_Surtees

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ďalší pojem z oblasti motoristického športu John Surtees jazdil na svojej F1 158, s ktorou v roku 1964 vybojoval titul majstra sveta. Faktom je, že súťažil hlavne v USA a Mexiku s vozmi, ktoré nevyrobila talianska továreň, ale NART team so základňou v USA. Bol to určitý akt protestu zo strany Ferrari voči Talianskej automobilovej federácii vzhľadom na homologizáciu nového automobilu Ferrari s motorom v strede.

The Lauda (1967 – 1976)

Ferrari_The_Lauda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toto je model 312 T z roku 1975, v ktorom dosahoval športové úspechy Niku Lauda. Charizmatický Rakúšan mal na konte už v polovici sezóny štyri víťazstvá z piatich pretekov, pričom majstrovský triumf spečatil tretím miesto v Monze. Z prvenstva sa vtedy tešil Clay Regazzoni, ktorý tiež prispel k celkovému triumfu Ferrari v Pohári konštruktérov. Tento monopost má kapotu z červenej farby, ale na bielej streche sa nachádza talianska trikolóra.

The Magnum P.I. (1977 – 1996)

Ferrari_The_Magnum_PI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V tomto prípade ide jednoznačne o jeden z najslávnejších automobilov z televíznej obrazovky. Voz 308 GTS vybavený vidlicovým osemvalcom totiž šoféroval americký herec Tom Selleck v kriminálnom seriáli Magnum P.I. Bolo to nezabudnuteľné červené Ferrari s interiérom z ťavej kože. Z tejto modelovej rady vyšli aj verzie 308 GTSm 308 GTSi a 308 GTS Quattrovalvole.

The Schumacher (1997 – 2006)

Ferrari_The_Schumacher

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nezabudnuteľná „efjednotka“ s legendárnym pilotom Michaelom Schumacherom z roku 2003. S monopostom F2003-GA Schumacher zaknihoval v spomínanom roku sedem víťazstiev a jednoznačne triumfoval v súťaži jednotlivcov a s Ferrari aj v Pohári konštruktérov.

Plein Air Pleasure (2007 – 2016)

Ferrari_Plein_Air_Pleasure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model SA Aperta 2010 je roadster vyrobený v limitovanej edícií pri príležitosti osláv 80-ročnej spolupráce medzi Ferrari a dizajnérskym domom Pininfarina. Exteriér je svetlo-modrý, v interiéri dominuje kombinácia čiernej a modrej farby, čo perfektne vyjadruje radosť z jazdy s otvorenou strechou.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv