Neprehliadnite

Za oddychom do sauny

 

Hovorí sa, že ľudia, ktorí pravidelne navštevujú saunu, majú zdravšiu a krajšiu pleť a sú odolnejší proti prechladnutiu. Ak k tomu pridružíme fakt, že cieľom saunovania je dosiahnutie rovnováhy tela a mysle, nemôžeme si na natankovanie nových síl a prílevu energie želať nič lepšieho.
Text Ria Ratajová foto autorka

Jedinečná oáza pokoja a oddychu sa nachádza v mierne kopcovitej oblasti južného Burgenlandu, konkrétne v mestečku Stegersbach. Z Bratislavy trvá cesta autom približne dve hodiny a je len na vás, či si zvolíte trasu po diaľnici A 4, resp. A2 , alebo sa pokocháte krásami burgenlandského vidieka a vyberiete sa po štátnej ceste smer Oberpullendorf.

Photo_5349 by www.allegria-resort.com - Photographer Alessandro Bassan

Allegria – radosť zo života

Srdcom dovolenkového rezortu Allegria Resort Stegersbach by Reiters je štvorhviezdičkový hotel Allegria. Radí sa do kategórie prorodinný, golfový, wellness a termálny hotel. Nachádza sa tu štrnásť bazénov, vonkajších aj vnútorných, plaveckých, ale aj tých určených na zábavu či relax. Spomeňme napríklad bazén s masážnymi dýzami a gejzírom, studený a horúci jin jang, šepkajúce kúpele, divokú rieku, umelé vlny, či bazény s toboganmi a šmykľavkami pre deti.

SONY DSC

Teplo rodiny

Výnimočným ho však robia Familientherme – čiže rodinné termálne kúpele, ktoré už niekoľko rokov patria k trojici najlepších v tejto alpskej krajine. Kúpele sú zásobované vlastným termálnym prameňom a vďaka vysokému obsahu síry pôsobí na pokožku táto liečivá voda bez zápachu doslova ako hojivá masť. Pozitívne účinky má však aj na srdcovo-cievne ochorenia, kĺby, stavce, svalstvo, neurologické ochorenia a stavy vyčerpania, dodáva riaditeľ hotelového rezortu Slovák Jaro Rataj.

SONY DSC

Sauny, sauny, sauny…

Prejdime však k spomínanému oddychu, teda saunovaniu. Saunový svet sa v Allegrii rozprestiera na ploche 2 200 m² a nájdete tu skutočne všetko, po čom váš unavený organizmus túži. Môžete si vybrať medzi privátnou saunovou krajinou jin jang (exkluzívne iba pre hotelových hostí od 15 rokov) alebo SPA zónou, ktorá sa nachádza v termálnej časti hotela a je prístupná aj denným návštevníkom termálneho parku.

Photo ©by www.allegria-resort.com - Yin Yang Spa_D3S_9535, Photographer Andi Bruckner

V oboch wellness krajinách sa nachádzajú skoro všetky druhy sáun. Teda suché, mokré, parné, soľné, biosauny, infrasauny a tiež zážitkové a ľadové sprchy. Veľkej obľube sa tešia aj saunové ceremoniály, tzv. saunové nálevy, ktoré umocňujú zážitok zo saunovania. Vybrať si môžete z rozličných druhov vonných esencií. Priznám sa, že ja mám najradšej eukalyptovú.

SONY DSC

Vyhrejte aj svoje ratolesti

Pravidelné saunovanie je súčasťou zdravého životného štýlu – to vie predsa každý. Návšteva sauny raz týždenne sa odporúča aj deťom od troch rokov. Sauna deťom skvalitňuje spánok, zlepšuje náladu a pohodu. Mladšie dieťa by v nej nemalo byť dlhšie ako štyri minúty a staršie viac ako sedem minút. V termálnej saune dovolenkového rezortu v Stegersbachu je rodinám vyhradený čas každý deň od desiatej do dvanástej hodiny.

SONY DSC

Ponuka pre krásu

Súčasťou SPA zóny hotela Allegria je beauty centrum Dolce Vita s ponukou rozličných skrášľujúcich procedúr vrátane masáží. Dokonalý relax ponúkajú aj tri oddychové miestnosti s absolútnym tichom, nezabudnite si preto do kufra pribaliť aj svoju, už mesiace rozčítanú knihu. Počas pobytu v hoteli Allegria ju určite dočítate.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv