Neprehliadnite

Slovenská firemná liga v golfe 2016 – Návrat na juh

 

Po roku sme sa vrátili do rakúskeho Stegersbachu. Koniec septembra už tradične patrí celoslovenskému finále Slovenskej firemnej ligy v golfe.

Text: Martin Pavlík, foto: Jakub Súkup

SLFG_02

Tradičná úvodná rekapitulácia. Šesť kvalifikačných turnajov v skupinách rozhodlo, kto bude bojovať o víťaza 14. ročníka. Piate a šieste kolo západnej skupiny neprinieslo žiadne dramatické zmeny, skôr len potvrdilo doterajšie postavenie jednotlivých družstiev v rebríčku. Kategóriu brutto ovládli celkovo zástupcovia tímu Mercedes-Benz, na ktorých čakala neľahká úloha favorita aj vo finále. Netto kategóriu vyhrali reprezentanti družstva Otyk Invest, minuloročného celkového víťaza firemnej ligy. Spod Tatier cestovali do južného Burgenlandu ako víťazi brutto kategórie hráči združení pod hlavičkou tímu Reflex SK a v kategórii netto sa z prvenstva tešili hráči družstva DKC.

SLFG_07
Víťazná zostava sa nemení

Po minuloročnom úspešnom a vydarenom finále nás opäť privítal hotel Allegria a ihrisko Südburgenland. Opäť sa k slovu dostali autíčka a rozľahlé ferveje kopírujúce zvlnený reliéf okolitej krajiny. Ak sme minulý rok chválili ideálne podmienky na takýto typ turnaja, keď sa hrajú dve súťažné a jedno tréningové kolo, tak sa už nechcem opakovať. Jednoducho kombinácia dvoch osemnásť jamkových ihrísk a dokonalého zázemia je ideálna. Navyše mnohí hráči ihrisko už troška lepšie poznali a tak sme spoločne vedeli, do čoho sa púšťame.

SLFG_03

Deň vopred

Väčšina účastníkov využila možnosť zahrať si tréningové kolo a do dejiska finále pricestovala v utorok. Finálové ihrisko treba troška spoznať a jednak mohli využiť úžasnú ponuku relaxačných priestorov hotela. Spektrum hotelových služieb z oblasti wellness a spa je tak široká, že sa jej venujeme v samostatnom článku v rubrike Wellness. Rozhodne však golfistom prišlo vhod. Možno aj v hotelovom bazéne niektoré tímy dolaďovali taktiku na prvý finálový deň.

SLFG_01

Boje sa začali

Presne o jedenástej hodine sa začali prvé súťažné odpaly. Favoritov sme mohli len odhadovať, pretože prorokom nemohol byť nikto. Všetci začínali od nuly a formát na rany netto je zaujímavý v tom, že každé družstvo môže bojovať o najvyššie priečky. Počas hry sme sledovali jednotlivé výkony a rovnako ako minulý rok sa nikto nechválil, všetci boli vo svojich vyjadreniach opatrní. Snáď každý hráč spomenul hneď na úvod, že mohol hrať aj lepšie. Avšak to hovoria vždy… Často za tým bola skromnosť a vyčkávanie na výsledky ostatných.

SLFG_04

V duchu hesla nechváľ dňa pred večerom. V tomto názore ma utvrdil spomínaný večer, keď po ocenení víťazov základných skupín prišlo na výsledky prvého finálového kola, mnohí na ne hľadeli a diskutovali ešte dlho po ich zverejnení. Ešteže prišli na rad dievčatá z tanečnej skupiny Impressa a troška rozptýlili mysle finalistov Slovenskej firemnej ligy v golfe 2015.

SLFG_05

Atmosféru dolaďovala hudobná produkcia skupiny Project M. Úprimne musím priznať, že práve spomínaný večer medzi finálovými dňami prispel k vysoko pozitívnemu hodnoteniu celého podujatia. Takú priateľskú atmosféru a dobrú náladu si môžeme len želať. Vytlieskavanie kapely späť na pódium či vlastné podanie evergrínov od Karla Gotta až po Janu Kociánovú, či slovenský folklór si snáď ani nepamätám. A plný tanečný parket k tomu. Aj za to patrí účastníkom 14. ročníka Slovenskej firemnej ligy v golfe poďakovanie.

SLFG_06

Po prvom dni

Ako vlastne dopadla kvalifikácia na rany netto? Dá sa povedať, že v nej uspeli družstvá potvrdzujúce kvalitu počas celej sezóny anechýbali ani prekvapenia. Víťazom sa stali reprezentanti tímu ŠEVT pred družstvom DKC. Sodstupom ôsmich úderov skončili na delenom treťom a štvrtom mieste zástupcovia minuloročného víťaza Otyk Invest, ktorých v súboji o celkové tretie miesto vyzvali golfisti z Reflexu. Ostatné družstvá nahlasovali svojich hráčov kapitánom „rydercupových“ tímov východu a západu.

SLFG_00

Golfová idyla

Nočné hodiny ubehli ako nič a nás čakalo vyvrcholenie 14. ročníka Slovenskej firemnej ligy v golfe. Región i ihrisko sa nám ukázalo v plnej kráse. Po chladnejšej noci prišli slnečné lúče a hriali takmer ako v lete. Úžasný deň na golfe. Koniec septembra, len slabučký vánok a krátke rukávy. Jednoducho paráda. Z prvého odpaliska štartovali zápasy jamkovej hry o umiestnenie, z desiatky náš malý „Ryde Cup“. Najskôr si povedzme, ako dopadol prestížny zápas 16-členných družstiev. Po minuloročnej výhre reprezentantov západu ho po vyrovnanom priebehu ovládol tím zložený z hráčov východnej skupiny v pomere 6,5 ku 5,5.

SLFG_08

To najlepšie na záver

V súboji o tretiu priečku sa stretli družstvá Otyk Invest a Reflexu. Možno troška sklamané tesným zaostaním za výsledkom zaručujúcim hru o titul, avšak stále dostatočne motivované. Tento zápas však poznačila náhla choroba Jozefa Košíka z Otyku, ktorý s teplotami nastúpiť nemohol. Úvodná dvojhra teda bola ľahkým bodom pre Reflex.

SLFG_09

Zato druhý singel stál za to. Dvaja hráči s jednociferným hendikepom rozohrali úžasnú partiu s vyvrcholením na poslednej jamke. Tešil sa nakoniec Vladimír Fárek z Reflexu, avšak svojmu protihráčovi Milanovi Pánikovi z Otyk Investu zložil poklonu. Ich súboj bol ozdobou celého finále, veď na druhej deviatke nezahrali horší výsledok ako par. V každom prípade bod pre Reflex a o treťom mieste bolo rozhodnuté. Bod za štvorhru si Peter a Silvia Páltikovci (Reflex SK) podelili s Rudolfmi Hudecom a Bobokom (Otyk Invest).

SLFG_10

Dramatickejší vývoj mal zápas o víťazstvo. Úvodné dvojhry sa skončili jednou výhrou každého družstva. Ján Falath (ŠEVT) porazil Ondreja Chudého (DKC) a naopak Jiří Příkazský (DKC) Máriu Falathovú (ŠEVT). O víťazovi rozhodovala štvorhra, ktorej zloženie Ján Babic/Jaroslav Kanka za DKC a Jozef Kadvolt/Miroslav Kadvolt za ŠEVT sľubovalo vyrovnanú partiu. Predpoklady sa naplnili a títo štyria rozhodli celé osadenstvo poriadne napínať.

SLFG_11

Hrať sa muselo všetkých osemnásť jamiek a nakoniec pohár nad hlavu dvíhali hráči družstva DKC, pričom gratuláciu i uznanie si zaslúžia aj golfisti zo ŠEVT-u. Víťazom sme poriadne zatlieskali, avšak plénom zneli hlasy, že na putovný pohár majú dávať pozor, pretože budúci rok ho budú chcieť získať hneď niekoľkí účastníci. Takže nakoniec sa všetci tešíme na súboje 15. ročníka.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv