Neprehliadnite

Ryder Cup 2016: Tím USA sa rozbehol vo foursomoch a po 1. dni vedie nad Európou 5:3

 

RC_DAY1_Woods_2

Americkí golfisti vedú po prvom dni 41. ročníka Ryder Cupu nad Európou 5:3. Po foursomoch, ktoré domáci vyhrali na ihrisku Hazeltine Golf Clubu suverénne 4:0, sa Európania prebrali vo fourballoch a získali tri zo štyroch bodov.

RC_diváci_18

Prvý bod na americkú stranu získali vo foursomoch Jordan Spieth a Patrick Reed, ktorí celkom jasne zdolali silný európsky pár Justin Rose, Henrik Stenson 3/2.

RC_DAY1_Stenson

Absolútny debaklom potom dopoludnia skončil úvodný foursome pre dvojicu Lee Westwood, Thomas Pieters. Hviezdy tohtoročného Czech Masters nestačili na Dustina Johnsona s Mattom Kucharom vo všetkých aspektoch a prehrali 5/4.

RC_diváci_31

Len o niečo neskôr získali tretí americký bod Zach Johnson s Jimmym Walkerom, ktorí na druhej deviatke piatimi získanými jamkami v rade zvrátili duel proti Sergiovi Garcíovi s Martinom Kaymerom a zvíťazili 4/2.

RC_DAY1_Mickelson_Fowler_2

Najdramatickejší dopoludňajší duel, ktorý ako jediný došiel až na poslednú osemnástku, zohrali na jednej strane Phil Mickelson a Rickie Fowler, na strane druhej Rory McIlroy a Andy Sullivan. Súboj plný zvratov vyhrala napokon domáca dvojica o jamku.

RC_DAY1_Clarke

„Všetci boli z dopoludňajších výkonov sklamaní, ale popoludní ukázali hrdinské výkony, a túžbu hrať a vyhrať,“ chválil svojich hráčov kapitán Európy Darren Clarke. Zlepšili sa olympijskí medailisti z Ria de Janeira Angličan Justin Rose a Švéd Henrik Stenson, ktorí vrátili prehru Jordanovi Spiethovi a zle hrajúcemu Patrickovi Reedovi.

RC_diváci_15

Ďalšie tri dvojice Clarke pre fourbally oproti foursomom zmenil a dvakrát mal šťastnú ruku. Skvele hrali Španieli Sergio García a Rafael Cabrera Bello, ktorí si poradili s duom J.B. Holmes a Ryan Moore. Severoírsky golfista Rory McIlroy s nováčikom Thomasom Pietersom z Belgicka zdolali Dustina Johnsona a Matta Kuchara.

RC_DAY1_McIlroy_02

Čerstvý víťaz FedEx Cupu McIlroy ukončil súboj patom do íglu na šestnástej jamke. Keď loptička zmizla v jamke, dvakrát sa ľahko uklonil smerom k fanúšikom a poriadne si zakričal.

RC_DAY1_McIlroy

„Musím povedať, že vytvárajú nepriateľskú atmosféru,“ povedal McIlroy na adresu domácich divákov, ktorí sú dosť hluční a občas hlasite oslavujú aj nevydarenú ranu Európanov. „V takých momentoch sa nesmiete nechať pohltiť, inak vypadnete z koncentrácie, ale po vydarenom pate treba zase dať najavo, čo to pre vás znamená.

RC_diváci_23

Jediný popoludňajší bod pre USA zaznamenali ostrieľaný Brandt Snedeker a výborne hrajúci rydercupový zelenáč Brooks Koepka. Spolu jasne zdolali nevýrazného Nemca Martina Kaymera a tohtoročného šampióna US Masters Angličana Dannyho Willetta.

RC_DAY1_Willett

V sobotu sú na programe Ryder Cupu znovu dopoludnia foursomy a popoludní fourbally, pričom v nedeľu tradičný duel USA a Európy vyvrcholí dvanástimi dvojhrami. Európa vyhrala posledné tri vzájomné súboje a osem z desiatich ostatných ročníkov. V celkovej bilancii však vedú Američania s 25 titulmi.

RC_diváci_08

Výsledky 41. ročníka Ryder Cupu po 1. dni:
Hazeltine National Golf Club, Chaska, Minnesota (USA)
/USA – EURÓPA 5:3/
PIATOK
Foursomy: USA – Európa 4:0
Jordan Spieth, Patrik Reed (USA)
– Justin Rose, Henrik Stenson (EUR) 3/2, Dustin Johnson, Matt Kuchar (USA) – Thomas Pieters, Lee Westwood (EUR) 5/4, Jimmy Walker, Zach Johnson (USA) – Sergi García, Martin Kaymer (EUR) 4/2, Phil Mickelson, Rickie Fowler (USA) – Rory McIlroy, Andy Sullivan (EUR) 1/0.
Fourbally: USA – Európa 1:3
Dustin Johnson, Matt Kuchar – Rory McIlroy, Thomas Pieters 3/2, J.B. Holmes, Ryan Moore (USA) – Sergio García, Rafael Cabrera Bello (EUR) 3/2, Jordan Spieth, Patrick Reed – Justin Rose, Henrik Stenson 5/4, Brendt Snedeker, Brooks Koepka (USA) – Martin Kaymer, Danny Willett (EUR) 5/4.

RC_diváci_28

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv