Neprehliadnite

Ryder Cup 2016: Američania vedú po 2. dni nad Európou o tri body, v singloch im stačí päť bodov

 

RC_DAY2_Woods

Americkí golfisti sú stále blízko výhry na 41. ročníku Ryder Cupu. Po sobotňajších súbojoch vedú nad Európanmi v Chaske 9,5:6,5 a do záverečných dvanástich dvojhier vstúpia s trojbodovým náskokom. Na prvé víťazstvo od roku 2008 potrebuje USA v singloch získať aspoň päť bodov.

RC_DAY2_Reed_02

Na ihrisku Hazeltine National sa v sobotu najskôr darilo Európe, ktorá vyhrala foursomy 2,5:1,5. V popoludňajších fourballoch ale uspeli Američania 3:1. Najlepšie výkony z Európanov podáva Severný Ír Rory McIlroy, ktorý má v páre s nováčikom súťaže Belgičanom Thomasom Pietersom bilanciu 3:0.

RC_DAY2_Pieters_02

Tohtoročný kráľ sezóny na US PGA Tour McIlroy ku skvelému golfu pridáva aj veľkú porciu oslavných gest. Na americkej strane po prvý raz bodovali J.B. Holmes a Ryan Moore, skvele zahral Patrick Reed a vo fourballe uspeli aj Phil Mickelson a Matt Kuchar.

RC_DAY2_Mickelson

Hluční domáci fanúšikovia sú naďalej k Európanom miestami nešportoví a McIlroy vypadal na ihrisku dosť nahnevaný. Aj preto oslavuje úspešné rany emotívnejšie než inokedy. „Nechápem, ako môže niekto obťažovať pri hre Roryho,“ povedal Curtis Strange, kapitán amerického rydercupového týmu z roku 2002. „Toto by nemalo diať,“ dodal.

RC_DAY2_McIlroy_Stoll

McIlroy priznal, že s ním emócie pri hre kvôli tomu výrazne mávajú. „Je tam skupina fanúšikov, ktorá je za hranicou a je to dosť náročný dav,“ uviedol tretí hráč sveta. Španiel Sergio García odhadol, že asi tak 15 percent ľudí sa nechová dobre. „Sú hrozní a moja americká priateľka sa preto cíti zahanbene,“ priznal García.

RC_DAY2_García

Ku kontroverzii došlo na gríne jedenástej jamky, kde niekto z divákov zakričal na olympijského víťaza Angličana Justina Roseho, nech mu uhne z výhľadu. Švéd Henrik Stenson prerušil patovanie a Rose vykročil smerom k davu a „sršal bleskami“. Evidentne nespokojní so správaním ľudí boli aj domáci hráči Patrick Reed a Jordan Spieth.

RC_DAY2_Rose

„Myslím ale, že 99,9 percent fanúšikov hráčov rešpektuje,“ skonštatoval európsky kapitán Darren Clarke na adresu 50.000 divákov, ktorí do Chasky dorazili. „Vždycky sa nájde pár idiotov, ktorí to kazia, ale celkovo sú fanúšikovia super,“ doplnil. Vzduchom sa často nesie futbalové skandovanie: USA! USA!. „Čím viac kričia, tým lepšie hrajem. Dúfam, že budú takto hulákať aj v nedeľu,“ uviedol McIlroy.

RC_DAY2_fans_06

Výsledky 41. ročníka Ryder Cupu po 2. dni:
Hazeltine National Golf Club, Chaska, Minnesota (USA)
/USA – EURÓPA 9,5:6,5/
SOBOTA
Foursomy: USA – Európa 1,5:2,5
Phil Mickelson, Rickie Fowler (USA) – Rory McIlroy, Thomas Pieters (EUR) 4/2, Brandt Snedeker, Brooks Koepka (USA) – Henrik Stenson, Matthew Fitzpatrick (EUR) 3/2, Jimmy Walker, Zach Johnson (USA) – Justin Rose, Chris Wood (EUR) 1/0, Patrick Reed, Jordan Spieth (USA) – Sergio García, Rafael Cabrera Bello (EUR) remíza
Fourbally: USA – Európa 3:1
Brooks Koepka, Dustin Johnson (USA) – Rory McIlroy, Thomas Pieters (EUR) 3/1, J.B. Holmes, Ryan Moore (USA) – Danny Willett, Lee Westwood (EUR) 1/0, Phil Mickelson, Matt Kuchar (USA) – Martin Kaymer, Sergio García (EUR) 2/1, Patrick Reed, Jordan Spieth (USA) – Justin Rose, Henrik Stenson (EUR) 2/1.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv