Neprehliadnite

Protiraketová obrana na Nicklausovom ihrisku?

 

Keď navrhoval Jack Nicklaus ihrisko v Lotte Skyhill Seongj Country Clube, tak zrejme nepočítal s tým, čo sa stane. Lenže napätá situácia na kórejskom poloostrove spôsobila, že priamo na „jeho“ golfovom ihrisku bude umiestnená protiraketová obrana.

Thaad_01

Za všetkým stojí armáda Kórejskej republiky, ktorá chce na obranu proti svojmu severnému susedovi umiestniť na Nicklausom navrhnutom golfovom ihrisku americkú protiraketovú obranu. Konkrétne sa jedná o Terminal High Altitude Area Defense (pozn. THAAD).

Golfisti sa tak budú podľa všetkého stretávať pri klubovni s vojenskou mašinkou. V podstate ide o reakciu na nedávny už piaty severokórejský jadrový test, ktorý bol zo všetkých doterajších podľa všetkého najsilnejší. Reakcia južnej časti polostrova je tak čiste obranná.

Anti-THAAD Protest in Seoul

Pôvodne pritom mal byť THAAD umiestnený do jedného z miest regiónu Seongju, ktorý je situovaný južne od Soulu. Miestni obyvatelia však proti tomu protestovali, a tak muselo byť vybrané náhradne riešenie.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv