Neprehliadnite

Argentínčan Grillo nováčikom roka na US PGA Tour

 

Grillo_01

Len krátko pred štartom novej sezóny na zámorskom okruhu vyhlásili najlepšieho nováčika za uplynulý ročník. V silnej konkurencii niekoľkých debutantov na US PGA Tour mal zaslúžený dôvod na radosť Argentínčan Emiliano Grillo. Ten síce mal absolútnu premiéru už v sezóne 2014/2015, ale štatút zelenáča mu zostal pretože odohral vtedy len sedem turnajov.

Grillo_10

Dvadsaťštyriročný golfista z mesta Resistencia vletel do svojej prvej sezóny medzi golfovou elitu fantasticky. Prvý turnaj, prvý titul. Grillo dokázal vyhrať turnaj v kalifornskej Nape Frys.com Open (pozn. v súčasnosti Safeway Open). Toto víťazstvo prinieslo juhoamerickému borcovi nielen viac ako 1 milión dolárov, ale tiež istú kartu aj pre sezóne 2016/2017.

Shenzhen International - Day Four

Príjemným benefitom za triumf ívente US PGA Tour je pozvánka na vybrané prestížne turnaje. Po prvý raz v kariére si Grillo zahral v Augusta Nastional US Masters a ďalšie tri majory v sezóne. Výsledky boli ohromujúce, vo všetkých prípadoch prešiel katom, navyše dvakrát skončil v Top 15 a na US Masters delený sedemnásty.

Grillo_09

Výbornými výkony sa však Grillo prezentoval celý rok. Držal si výkonnostný štandard a zbieral jeden úspech za druhým. Delené 17. miesto na pozývacom turnaji Arnolda Palmera, alebo delená 11. priečka na turnaji Jacka Nicklausa.

Grillo_06

Navyše, tesne pred štartom Playoffs Fedex Cupu skončil Grillo na delenom 8. mieste v Rio de Janeiro, pri obnovenej premiére golfu pod piatimi kruhmi. O dva týždne neskôr na to si zaknihoval argentínsky golfista fantastické druhé miesto na The Barclays, prvom zo štyroch turnajov Play-offs.

Grillo_03

Prvý rok medzi najlepšími profesionálmi sveta zakončil Grillo delenou 10. pozíciou vo finále sezóny Tour Championship. Celkovo tak obsadil 11. miesto v rebríčku Fedex Cupu a 24. priečku vo svetovom rebríčku.

Grillo_08

Profil Emiliana Grilla
Narodený: 14. septembra 1992 v Residencii (Arg.)
Výška/váha: 175 cm/64 kg
Rezidencia: Bradenton, Florida (USA)
Pro: 2011
Pro výhry: Visa Open de Argentina 2014, Frys.com Open 2015 a Web.com Tour Open 2015
Najlepšie na majoroch:
US Masters 2016 (17. miesto), US Open 2016 (54.), British Open (12.) a US PGA Champioship (13.)
Ocenenia: Nováčik roka 2016 na US PGA Tour

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv