Neprehliadnite

Americký Golfsmith podal návrh na konkurz

 

Golfsmith_04


Ďalšia nepríjemná správa pre golfový biznis. Potom, čo golfový trh z veľkej časti opustili firmy Nike a Adidas, sa dostal najväčší golfový predajca v USA Golfsmith do konkurzu. Firma vyhlásila bankrot kvôli nesplateným dlhom.

Golfsmith_03

Podľa zámorských médií by spoločnosť Golfsmith bola zisková, keby nemusela splácať úroky na zhruba 200 miliónov dolárov vo forme pôžičiek. V roku 2012 sa Golfsmith International, ktorý má na území USA viac ako 150 obchodov, spojil s kanadským reťazcom Golf Town.

Golfsmith_01

Po fúzii sa firma stala najsilnejším a najväčším predajcom na svete. Teraz ale musí hľadať cestu von z insolventnosti a zadĺženia. Spoločnosť plánuje uzavrenie rady neziskových obchodov, plánuje predávať nadbytočné zásoby a to isté platí aj pre sieť obchodov v rámci Golf Town.

Golfsmith_06

Už pred problémami Golfsmithu šokovala golfovú scénu firma Nike. Na začiatku augusta totiž oznámila, že zastaví výrobu golfových palíc, loptičiek a vakov, zatiaľ čo Adidas už v máji informoval, že chce predať spoločnosti TaylorMade, Ashworth a Adams.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv