Neprehliadnite

Legendárny Arnold Palmer skonal vo veku 87 rokov

 

Arnold_01

Vo veku 87 rokov zomrel legendárny americký golfista Arnold Palmer. Víťaz celkovo 62 turnajov na okruhu US PGA, z toho siedmich kategórie major, skonal v nedeľu v nemocnici v Pittsburghu, kde podstupoval vyšetrenie srdca.

Arnold Palmer smiles with his trophy and medal after winning the British Open Golf Championship by a single stroke at Royal Birkdale course in Birkdale, Lancashire, England, July 15, 1961. Palmer, of Latrobe, Pa., finished with a 284 for the 72 holes. He is the first American to win the title since Ben Hogan in 1953. (AP Photo)

„Ďakujeme ti, Arnold, za tvoje priateľstvo, rady a množstvo smiechu. Tvoja filantropia a pokora sú súčasťou tvoje legendy,“ napísal na sociálnej sieti Tiger Woods. „Keby nebolo Arnolda, golf by nikdy nebol tak populárny,“ uviedol už kedysi Woods.

Arnold_04

„Arnold sa nikdy nevzdával. Jeho telo to teraz možno vzdalo, ale on nie. Jeho duch a pozitívny elán tu bude navždy s nami,“ povedal najúspešnejší golfista všetkých čias Jack Nicklaus. Na Palmerovu smrť zareagovali so zármutkom hráči, vedenie vyhlásených ihrísk aj zástupcovia americkej politickej scény na čele s prezidentom Barrackom Obamom.

Arnold_03

Charizmatický golfista Palmer výrazne prispel k popularite golfu v USA aj vo svete. Okrem iného bol aj priekopníkom športového marketingu a pomohol hráčom k zárobkom z reklamy. Vedľa športových úspechov sa zaslúžil o vybudovanie viac ako 300 golfových ihrísk. Palmer, rovnako vášnivý pilot lietadla, sa na Floride zaslúžil aj o vznik dvoch nemocníc pre ženy a deti, ktoré nesú jeho meno a meno jeho prvej manželky Winnie.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv