Neprehliadnite

Hečková obhájila slovenský titul v hre na jamky, Mach najmladším šampiónom v histórii

 

SONY DSC

Na osemnásťjamkovom ihrisku v Grafobal Group Golf Resorte Skalica sa nedávno uskutočnili majstrovstvá Slovenska v hre na jamky. Po štvordňovom maratóne na náročnom ihrisku sa absolútnymi víťazmi stali Natália Hečková a Pavol Mach. Zatiaľ, čo Hečková majstrovský primát obhájila, tínedžer Mach sa stal najmladším národným šampiónom v histórii.

SONY DSC

Hečková si v prvom zápase poradila so svojou klubovou kolegyňou, Alexandrou Patákovou. Oba semifinálové zápasy v ženskej kategórii skončili tesne, až na 18-tej jamke. Z druhého duelu postúpila Hana Dzubáková, ktorej súperkou bola aktuálna slovenská golfová jednotka Lea Klimentová.

SONY DSC

Druhé zápasy finálového dňa dopadli jednoznačne. Vypadávajúce hráčky Patáková a Klimentová sa stretli v dueli o tretie miesto. Z neho vyšla víťazne Patáková a obsadila tak bronzovú priečku na tohtoročnej jamkovke. Patákovej stačilo 17 jamiek na výhru v tomto zápase.

SONY DSC

Veľké finále žien však skončilo veľmi rýchlo. Dzubáková odolávala svojej súperke iba do 15-tej jamky, kde sa zápas skončil víťazstvom Hečkovej. Skúsená Hečková sa tak opätovne stala víťazkou majstrovstiev Slovenska na jamky aj pre rok 2016.

Ani v mužskej kategórii hráči na víťazstvo nepotrebovali žiadne jamky naviac. Marián Puttera a len 15-ročný Mach v semifinálových zápasoch zvíťazili rovnako 4/3 proti svojim súperom Richardovi Olesovi respektíve Michalovi Brezovskému.

SONY DSC

V zápase o tretie miesto bol úspešnejší Brezovský, a tak sa Oles musel uspokojiť s povestnou zemiakovou medailou. Finále medzi Machom a Putterom skončilo na 17-tej jamke, na ktorú víťaz Mach zrejme tak skoro nezabudne. Súperi Machovi totiž neostali nič dlžní a víťaz skončil v neďalekom jazierku. Nový šampión sa stal najmladším víťazom majstrovstiev Slovenska na jamky v histórii.

SONY DSC

Tento turnaj bol pre všetkých hráčov mimoriadne náročný. Okrem vyššiemu počtu hracích dní museli hráči zvládnuť aj takmer dvojnásobné množstvo jamiek v každom z hracích kôl. Turnaj vyžadoval mimoriadne dobrú fyzickú, ako aj psychickú prípravu.

SONY DSC

Veľké množstvo doplnkových jamiek z osemfinále a štvrťfinále sa prejavilo napríklad na fyzickom stave Putteru. Už na šiestej jamke sa zvíjal v silných kŕčoch z vyčerpania. Tie sa napokon podarilo rozmasírovať a v zápase mohol pokračovať.

SONY DSC

Napriek náročnosti podmienok podali hráči skvelé výkony. Svedčí o tom aj výrok riaditeľa súťaže a zároveň hlavného rozhodcu v jednej osobe, Jána Peča II.: ,,Jamkovka 2016 bola najhodnotnejšia v histórii slovenského golfu. A to čo sa týka kvality hráčskeho obsadenia, tak aj v športových výkonoch.’’

-jj-, www.skga.sk

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv