Neprehliadnite

Už len niekoľko dní delí golf od návratu na olympijské hry. Bude to úspech alebo „prepadák“?

 

RIO_00

Po dlhých 112 rokoch bude súčasťou programu na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiru opäť aj golf. Mužský turnaj (60 hráčov) bez viacerých zvučných mien je na programe od 11. augusta, ženský ívent so 60 účastníčkami je naplánovaný od 17. augusta. Oba turnaje sa budú hrať bez katu.

Rio_0000

Hrať sa bude na golfovom ihrisku Reserva de Marapendi, ktoré počas štyroch rokov premenil z púšte a nevábnej krajiny na olympijský skvost architekt Gil Hanse. Výsledkom je otvorené linksové ihrisko s parom 71, ktoré v prostredí prírodnej rezervácie vyzerá fantasticky.

659801683CH00059_Olympics_P

V mužskom turnaji, z ktorého sa odhlásilo viacero golfových hviezd z dôvodu obavy pred nakazením sa vírusom Zika, budú štartovať hráči z viac ako 40 krajín. Napriek absencii viacerých elitných golfistov zo svetovej desiatky sľubuje olympijský turnaj nevšedný športový zážitok.

Rio2016_FINAL

Účasť pod piatimi kruhmi totiž potvrdili viacerí major šampióni v ženskej aj mužskej kategórii. V súťaži mužov má najsilnejšie zastúpenie USA, ktoré bude reprezentovať kvarteto Bubba Watson, Rickie Fowler, Patrick Reed a Matt Kuchar. A to ešte Američanom odriekol účasť Jordan Spieth a Dustin Johnson.

659801683MH00003_Olympics_P

Lenže do súboja o olympijské kovy sa chcú zapojiť aj ďalší hráči. Výkladnú skriňu svetového golfu bude napríklad zastupovať vo vynikajúcej forme hrajúci Švéd Henrik Stenson, ktorý nedávno na British Open v Royal Troon zdolal v súboji o titul „Leftyho“ Mickelsona. Spanilú sezónu prežíva aj Angličan Danny Willett, ktorý v apríli triumfoval na US Masters a teraz bude reprezentovať Veľkú Britániu.

659801683MH00001_Olympics_P

Napriek tomu, že vírus Zika je skôr strašiakom pre ženskú časť populácie, z olympijského turnaja sa odhlásilo len minimum golfistiek. Nielen golfoví diváci sa tak môžu na ihrisku Marapendi tešiť na účasť absolútnej ženskej elity. Líderka svetového rebríčka Lydia Ko, ktorá začiatkom sezóny triumfovala na major ívente ANA Inspiration, obsadila prvú priečku aj v olympijskom renkingu.

Rio_17

Na chrbát je však okrem iných hráčok bude dýchať aj kanadská tínedžerská hviezdička Brooke Hendersonová, ktorá zvíťazila v tomto roku na KPMG Women’s PGA Championship. Jedinou českou golfistkou, ktorá sa predstaví po piatimi kruhmi, bude Klára Spilková.

RIO_14
Golf sa v Brazílii bude snažiť rozšíriť svoju základňu a získať väčšiu celosvetovú popularitu. V dvoch individuálnych disciplínach sa predstaví celkovo päť zástupcov z Afriky, 32 z Ázie, 7 z Austrálie a Oceánie, 52 z Európy, 14 zo Severnej Ameriky a 10 z Južnej Ameriky.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv