Neprehliadnite

Trinásťročná tínedžerka Lucy Li vyhrala juniorský PGA Championship

 

Lucy_Li_03

Znie to neskutočne, ale je to fakt. Americký ženský golf sa v posledných troch rokoch teší z pozoruhodne rozbehnutej kariéry Lucy Li. Trinásťročnej rodáčke z kalifornského Stanfordu sa totiž najnovšie podarilo triumfovať na juniorskom PGA Championship v USA a súčasne vylepšiť vekový rekord hviezdnej krajanky Lexi Thompsonovej.

Lucy Li reacts to her shot on the 11th hole during the first round of the U.S. Women's Open golf tournament in Pinehurst, N.C., Thursday, June 19, 2014. (AP Photo/Chuck Burton)

Rezidentka z kalifornského Redwoodu uzavrela posledné kolo na ihrisku vo Wannamoisette za horúceho a veterného počasia výkonom 69/-2. Celkovo mala skóre 206/-7 a vyhrala s náskokom dvoch úderov. „Nemyslím, že som odohrala všetko dobre, ale vládlo dnes skutočne veterné počasie, ktoré celú hru komplikovalo. Osobne som však navyknutá hrať vo veternom počasí, takže pre mňa to bola výhoda,“ uviedla Lucy Li.

Lucy_Li_06

V súťaži dievčat zapisovala líderka z prvých dvoch kôl Mariel Galdianová z Pearl City na Havaji 77 úderov a bolo z toho napokon druhé miesto, o ktoré sa delila s Alyou Abdulghanyovou z kalifornského Newport Beach. Víťazná Lucy Li pritom vstupovala do posledného dejstva so stratou poltucta úderov na Galdianovú.

Lucy_Li_07

„Úprimne povedané, myslela som si, že pred poslednou rundou už nemám šancu vrátiť sa do hry o prvenstvo. Mariel hrala dovtedy veľmi dobre, takže som to nevidela reálne. Potom som sa ale na trinástej jamke pozrela na leaderbaord a bola som na som vrchu,“ vysvetlila víťazka.

Lucy_li_01

Lucy Li a 17-ročná Abdulghanyová si súčasne vybojovali miestenky v juniorskom rydercupovom tíme USA, ktorý sa predstaví v súboji proti USA na budúci mesiac v Minnesote. „Milujem jednoducho golf a rada sa zlepšujem. Milujem tento juniorský šampionát, ale súčasne mám obrovskú radosť z nominácie na juniorský Ryder Cup. Som už teraz vzrušená, pretože tímový golf je pre mňa niečo špeciálne,“ dodala Lucy Li.

Lucy_Li_05

Američanka Thompsonová vyhrala svoje prvé dva tituly v roku 2007 vo veku 12 rokov vo Westfield Group v Ohiu. Pred dvoma rokmi sa zasa 11-ročná Li stala najmladšou kvalifikantkou v histórii, ktorá sa prebojovala do hlavného turnaja na U.S. Women’s Open.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv