Neprehliadnite

OH 2016 – ženy (po 2. kole): V polovici turnaja vedie Inbee Park, na krk jej dýcha Lewisová, Spilková je na 52. mieste

 

Golf – Olympics: Day 12

Na čele olympijského turnaja je po dvoch odohraných kolách bývalá svetová jednotka Inbee Park z Kórejskej republiky, ktorá má skóre desať úderov pod par. O jednu ranu za ňou je víťazka dvoch major turnajov Stacy Lewisová z USA, ktorá druhý deň potrebovala na 18 jamiek skvelých 63 rán.

Rio_18

Jediná česká golfistka Klára Spilková zahrala v druhom dejstve v Riu de Janeiro dve rany nad par. S celkovým skóre +8 si o jedno miesto pohoršila a je na 52. priečke. Na rozdiel od prvého dňa začala Spilková s bogey, ale to na úvodnej deviatke zmazala s birdie na trojparovej osmičke.

Rio_16

„Rozjazd bol malinko pomalejší, ale nefúkalo a bolo to príjemnejšie ako v prvom kole. Išlo to určite lepšie a som rada, že som našla aspoň nejaké pozitívum. Bolo to v dobrom tempe,“ povedala 21-ročná hráčka, ktorá v posledných sezónach spolupracovala aj so Slovenskou Zuzanou Kamasovou.

Rio_14
V stredu sa Spilkovej druhá deviatka nevydarila, ale tentoraz chybovala len na najťažšej dvanástke. Na dlhý štvorpar potrebovala poltucet úderov. Spilková má pred sebou ešte dve kolá. Na olympiáde totiž štartuje len šesťdesiat hráčok, takže po dvoch kolách nenasleduje kat ako na klasických turnajoch.

Rio_15

Hrdinkou druhého kola se stala dvojnásobná major šampiónka Lewisová, ktorá sa stihla vydať ešte pred štartom olympijského turnaja. Americká reprezentantka síce zahrala double bogey na trojparovej štrnástke, ale náladu si vylepšila kvartetom berdíkov na zostávajúcich štyroch jamkách.

Rio_09

Na vedenie v turnaji však Lewisová tesne nedosiahla. Neskôr popoludní ju totiž preskočila posledným patom Inbee Park, ktorá sa ako prvá dostala na dvojciferné skóre pod par. Darilo sa aj svetovej trojke a 18-ročnej Brooke Hendersonovej. Kanaďanka nastrieľala 65 rán (-6) a postupne sťahuje svoje súperky.

Rio_04

Svetová jednotka Lydia Ko bola znovu nevýrazná. O vyloženom „prepadáku“ sa určite hovoriť nedá, ale ani ona sama rozhodne nie je spokojná so skóre -3 a aktuálnym 22. miesto v poradí.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 15: Lydia Ko of New Zealand poses during a practice round prior to the start of the women's golf during Day 10 of the Rio 2016 Olympic Games at Olympic Golf Course on August 15, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Scott Halleran/Getty Images)

Aktuálne druhá žena svetového renkingu Ariya Jutanugarnová vo štvrtok s ihriskom zápasila a na nič viac než na par nedosiahla, takže sa prepadla o sedem miest na delené 8. miesto.Golf – Olympics: Day 12

OH 2016 – olympijský turnaj (po 2. kole)
Barra da Tijuca, Rio de Janeiro (Brazília), PAR: 71
1. Inbee Park (Kór. Rep.) 132/-10, 2. Stacy Lewisová (USA) 133/-9, 3. Charley Hullová (V. Brit.) 134/-8 a Brooke Hendersonová (Kan.) 134/-8, 5. Marianne Skarpnordová (Nór.) 135/-7 a Nicole Brochová-Larsenová (Dán.) 135/-7 a Candie Kung (Taiwan) 135/-7, 8. Aditi Ashková (India) 136/-6, Minjee Leeová (Austr.)136/-6, Ariya Jutanugarnová (Thaj.) 136/-6, Chun In-gee (Kór.rep.) 136/-6 a Gerina Pillerová (USA) 136/-6, …..52. Klára Spilková (ČR) 150/+8

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv