Neprehliadnite

Michal Novotný z Golf Trnava: „Snažíme sa zvýšiť úroveň detských táborov“

 

Nadšenci z klubu Golf Trnava zorganizovali aj v tejto letnej sezóne dva turnusy detských golfových táborov. O ich priebehu a hodnotení sme sa porozprávali s členom prezídia klubu Michalom Novotným.

Trnavský golfový klub síce nemá dlhú históriu, no detské kempy a sústredenia nie sú už žiadnou novinkou. „Celkovo sme veľmi spokojní s priebehom golfových táborov. Už v predchádzajúcich rokoch sme organizovali tábory, takže sme vedeli, čo nás čaká. Skôr sa snažíme každý zvýšiť celkovú úroveň tábora, aby sme sa pohli dopredu. Deti golfový tréning zaujal. Mnoho z nich sa ku golfu určite vráti. Pozitívne vnímali aj iné voľnočasové aktivity, ktoré sme pre nich pripravili,“ uviedol Novotný.

TT_04

V dvoch prázdninových turnusoch sa objavilo na golfovom ihrisku celkovo 22 nádejných hráčov golfu. „Do týchto táborov sa hlásili prevažne začiatočníci, u ktorých sme sa snažili prebudiť hlbší záujem o golf. Našli sa medzi nimi aj talentované deti, s ktorými sa budeme snažiť ďalej pracovať aj počas golfovej sezóny nakoľko máme v našom klube celoročný golfový tréningový program. Talentované deti k nám prichádzajú predovšetkým z iných športových odvetví a okrem golfu sa zúčastňujú aj iných športových tréningov,“ vysvetlil trnavský funkcionár.

TT_03

Počas športového tréningu sa tréneri zamerali na rozvoj koordinácie pohybov a ľahký rozvoj sily u detí. „Golfový tréning pozostával zo všetkých základných golfových činností ako sú putt, chip, pitch a odpal. Pri tréningu sme nezabudli ani na pravidlá golfu. Súčasťou tábora bol aj tréning na ihrisku v Hrubej Borši, kde si deti mohli overiť nadobudnuté zručnosti. Výučbu realizovali kluboví PRO tréneri spolu s kondičným trénerom a pedagogickým dozorom,“ skonštatoval Novotný.

TT_01

Mladí golfoví nadšenci sa oboznámili aj s golfovými pravidlami. „Pri výučbe pravidiel sme sa zamerali hlavne na základné pravidlá, ktoré budú najčastejšie uplatňovať pri hre na ihrisku. Ako napríklad postup pri vodných a pieskových prekážkach, lopta mimo hraníc ihriska či rôzne postupy pri zábranách. Samozrejmosťou bola výučba golfovej etikety. Pravidlá sa snažíme vysvetľovať zábavnou formou a deti ich prijímajú ako súčasť výučby,“ poznamenal Novotný.

TT_02

Najväčšiu radosť mali deti z rôznych vodných hier, nakoľko oba turnusy sa konali počas letných horúčav. Možnosť okúpať kondičného trénera v malom bazéniku mala najväčší úspech. Voľnočasové aktivity boli založené hlavne na spestrenie golfovej výučby a deti si pri nich aktívne oddýchli od golfu.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv