Neprehliadnite

Historický úspech českého golfu, Zach bronzový na amatérskych ME

 

Zatiaľ, čo slovenský golf čaká na svoj výraznejší športový úspech od triumfu Zuzany Kamasovej na turnaji LET v Maroku, naši západní bratia majú ďalší dôvod na oslavu. Český golfista Šimon Zach totiž na amatérskych majstrovstvách Európy v Estónsku vybojoval skvelé tretie miesto a dosiahol tak najlepšie české umiestnenie v histórii šampionátu starého kontinentu.

Zach_02

Najlepším umiestnením v doterajšej histórii českého golfistu bolo delené 19. miesto Vítka Nováka. Zach už v priebehu turnaja v Estónsku naznačoval, že by sa maximum mohlo zmeniť. Po piatkovom treťom kole bol so skóre -8 na delenej siedmej pozícii. V sobotu ale zabojoval a už tak výborný výsledok dokázal ešte vyšperkovať.

Zach_04

Prvú deviatku išiel za -3 a posunul sa na celkových -11. Lenže tým Zachova jazda zďaleka neskončila. Hneď na desiatke trafil jamku prvou ranou a hole-in-one bolo na svete. Český mladík tak získal ďalšie dva údery k dobru.

Zach_05

Po spomínanej sérii bol Zach rázom v hre o celkové prvenstvo. Navyše, na dvanástke a štrnástke pridal ešte ďalšie dva berdíky. Zostávala jediná rana na čelo poradia. Lenže finiš sa českému amatérovi nevydaril. Na poslednej trojici jamiek mohol zaútočiť, ale namiesto toho mu bogey na predposlednej jamke možnosť na triumf vzalo.

Zach_03

Zachov najväčší súper Škót Robert McIntyre však chyboval rovnako ako český borec na sedemnástke a skončil o ranu pozadu. Zach tak obsadil konečné samostatné bronzové miesto a vytvoril tak nové české historické maximum z majstrovstiev Európy.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv