Neprehliadnite

Desaťročie golfu v Golf indoor centre a v Školskom športovom klube BIRDIE

 

Koncom novembra uplynie desať rokov, odkedy myšlienka priblížiť deťom a mládeži nový, míľovými krokmi sa rozvíjajúci šport na Slovensku – golf, dostala reálnu podobu. Nadšenci zo Školského športového klubu (ŠŠK) BIRDIE na Strečnianskej ulici v Bratislave majú preto dôvod na oslavu.

Golfoví zanietenci v Petržalke sa vydali na cestu zlepšenia životného štýlu mladej generácie aktívnym vyplnením voľného času. Nahradenie negatívnych vplyvov spoločnosti ako fajčenie, pitie alkoholu, užívanie omamných látok, vysedávanie pred televízormi a za počítačmi športovou aktivitou bola úloha, ktorú sa dodnes snažia napĺňať v športovom klube.

desať_03

Snaha prilákať širokú verejnosť do priestorov ŠŠK BIRDIE a ukázať všetkým krásu golfu, umožniť golfistom tráviť niekoľko hodín v peknom prostredí v spoločnosti profesionálnych trénerov, aktívnych hráčov a vzácnych športových hostí, robí tento klub jedným z najkvalitnejších golfových indoorových zariadení na Slovensku.

Neľahké začiatky v Petržalke

Na počiatku sa rekonštruovala nevyužívaná menšia školská telocvičňa na driving range so štyrmi odpaliskami a otvoril sa putting grín s piatimi jamkami. Prvá štátna škola na Slovensku rozbehla projekt propagácie golfu pre všetkých, ktorí dovtedy nemali kde trénovať v zimných mesiacoch. Záujem o trénovanie v zimných mesiacoch bol taký, že ŠSK BIRDIE zastrešil indoorový golf ešte kvalitnejším spôsobom a zakúpil dva golfové simulátory Golf-Blaster3D.

Klub s takýmito možnosťami a vybavením, s profesionálnym zázemím trénerov a odborníkov, patrí podľa názoru mnohých slovenských, ale aj zahraničných golfových hráčov a trénerov k najlepším indoorom takéhoto tipu na Slovensku. Nie náhodou získal možnosť organizovať dvakrát za sebou celoslovenské finále Zimnej firemnej ligy, organizoval Prvé majstrovstvá Slovenska seniorov na simulátoroch, v klube prebiehajú mnohé celosezónne súťaže a aktivity.

desať_02

Klub veľmi aktívne spolupracuje s Asociáciou seniorských golfistov Slovenska (ASGS), so Slovenskou golfovou asociáciou (SKGA) a s mnohými golfovými klubmi v okolí Bratislavy (Golf club Welten Báč, Golf klub Karpatia, Golfclub Hainburg, GC Pegas Lozorno). O svojej činnosti pravidelne informuje verejnosť cez časopis Golf Revue, ale aj cez ďalšie médiá noviny a časopisy.

Otvorenie a známe mená

Každoročne indoorovú sezónu otvárajú výnimoční hostia. Pozvanie prijali a slávnostného aktu sa zhostili Zuzana Kamasová prvá profesionálna golfistka Slovenska, trojnásobní olympijskí víťazi v rade, bratia Hochschornerovci, Ján Filc, bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá v roku 2002 v Göteborgu na MS získala zlatú medailu a na OH vo Vancouveri obsadila fantastické štvrté miesto. Tréner Filc sa stal dokonca krstným otcom klubu ŠŠK BIRDIE.

Až do tohto roku sa otvorenia sezón niesli pod heslom „Golf – olympijský šport budúcnosti“ a môžeme povedať, že toto heslo sa v súčasnosti stalo skutočnosťou a po 112 rokoch sa golf opäť dostal do programu olympijských hier v Riu de Janeiro. V klube trénuje množstvo mladých talentov Slovenska a za všetkých treba spomenúť Natáliu Hečkovú, súčasnú ženskú jednotku, ktorá navštevuje klub už 10 rokov.

Desať_01

Členovia klubu sa venujú v rámci bezplatných krúžkov aj školskej mládeži, ktorej motivačno-tréningovou formou približujú krásy tohto športu, učia deti základom golfu, základné športové, ale aj etické pravidlá tejto hry. Hlavná náplň krúžkov prebieha cez vianočné a jarné prázdniny a cez víkendy, kedy majú deti voľno.

Deti a mládež, ktorá prejaví seriózny záujem o golf, má možnosť pokračovať v tréningu pod vedením profesionálnych trénerov Lukáša Valúcha, Samuela Valúcha, Jozefa Zvončeka, Mareka Šindelára a Johna Carolla. V indoorovej sezóne, ktorá trvá od 1. novembra až do 31. marca, trénuje v klube 30 až 60 detí.

Klub podporuje aj seniorskú golfovú reprezentáciu Slovenska a v neposlednom rade môže klub navštíviť ktokoľvek z golfovej verejnosti. Pozývame všetkých záujemcov, ktorí hrajú golf, alebo by sa chceli v budúcnosti venovať tomuto v súčasnosti druhému najmasovejšiemu športu na svete, aby navštívili tento klub. Vaša návšteva bude určite odmenou pre troch nadšencov golfu, ktorí 10 rokov zasvätili práci v tomto klube.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv