Neprehliadnite

Vírusu Zika sa obáva aj Spieth, do Ria nepocestuje ani prvá žena Lee Anne Paceová

 

JOrdan_03

Tretí hráč svetového rebríčka Jordan Spieth z USA je ďalším hviezdnym golfistom, ktorý z obáv pred vírusom Zika vzdal účasť na olympijskom turnaji v Riu de Janeiru. Golf sa vracia na zoznam olympijských športov po dlhých 112 rokoch, avšak už teraz je jasné, že v Brazílii nebudú štartovať aktuálne štyria najlepší hráči podľa svetového rankingu.

Jordan_02

Už pred Spiethom oznámili neúčasť v Riu svetová jednotka Jason Day z Austrálie, aktuálny víťaz US Open a Spiethovv krajan Dustin Johnson a Rory McIlroy zo Severného Írska, ktorý mal pod piatimi kruhmi reprezentovať Írsko. Cestu do Ria odmietli napríklad tiež Austrálčan Adam Scott a Juhoafričania Louis Oosthuizen alebo Charl Schwartzel.

Jordan_04

Spieth sa rovnako ako ako väčšina golfistov odhlásil z olympijského turnaja kvôli obavám o zdravie. Hráčov straší hrozba nákazy vírusom Zika, ktorý môže spôsobiť vývojové poškodenie mozgu ľudských plodov a deformáciu lebky novorodenca. Napriek tomu je zvláštne, že z účasti na olympijskom turnaji sa zatiaľ odhlasujú prevažne muži, hoci viac ohrozené sú ženy ako budúce matky.

Pace

Vôbec prvou dámou, ktorá odmietla olympijské hry 2016, je Lee Anne Paceová. Tridsaťdeväťročná juhoafrická golfistka je momentálne 35. hráčkou vo svetovom rebríčku a svoju olympijskú absenciu vysvetlila v celku jasne. „Po zvážení všetkých možností a po konzultácii s mojou rodinou a tímom som sa rozhodla kvôli obavám z vírusu Zika necestovať do Ria,“ uviedla, ktorú v tíme JAR vystrieda jej krajanka Ashleigh Simonová. Pomýšľať na štart na najväčšej športovej udalosti je Paula Retová.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv