Neprehliadnite

Stenson sa nebojí komárov, štartovať bude aj García, Macujama však olympijský turnaj vynechá

 

Henrik_01

V poslednej dobe sa roztrhlo vrece s odrieknutím účasti na mužskom turnaji na tohtoročných olympijských hrách v Rii de Janeiru. Objavili sa však už aj pozitívne príklady. Henrik Stenson potvrdil svoju účasť v Brazílii na tlačovej konferencii počas turnaja Scottish Open, pričom na sociálnej sieti odobril svoj štart pod piatimi kruhmi aj Sergio García. Naopak, obavy z možnej nákazy vírusom Zika odradili od turnaja najnovšie aj Hideki Macujamu.

ORLANDO, FL - MARCH 22: Henrik Stenson of Sweden waits on the 18th green during the final round of the Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard at the Bay Hill Club and Lodge on March 22, 2015 in Orlando, Florida. (Photo by Sam Greenwood/Getty Images)

Švéd Stenson je tak najvyššie postaveným neamerickým hráčom v aktuálnej štartovnej listine olympijského turnaja. Štyridsaťročný víťaz BMW International Open obavy z vírusu Zika nemá. A to aj preto, že so svojou manželkou Emmou Lofgrenovou už žiadne deti neplánujú. „Mám väčší strach z medveďov než z komárov,“ povedal s dávkou humoru Stenson.

Sergio_01

Pozitívnou správou je potvrdenie štartu Španiela Garcíu. Aj ten už má v tejto sezóne na svojom konte víťazstvo. V máji zdolal v play-off Brooksa Koepku na turnaji AT&T Byron Nelson. Teraz informoval verejnosť o svojej účasti v Brazílii. Na Twitteri uviedol, že rozumie rizikám, ktoré v Riu hrozí, ale reprezentovať Španielsko, spopularizovať golf a stať sa olympionikom je pre neho nesmierne dôležité. Takže na olympijských hrách bude.

Sergio_02

Naopak, pri návrate golfu po 112 rokoch na olympijských hrách nebude Japonec Macujama. Ázijský borec je ďalším golfistom v poradí, ktorý odriekol účasť pod piatimi kruhmi z obavy pred vírusom Zika. Už pred ním sa rovnako rozhodli napríklad Jason Day, Rory McIlroy, Branden Grace, či Vijay Singh. Celkovo je Macujama už šiestym hráčom z top 20 svetového rebríčka, ktorý povedal nie štartu v Riu.

Hideki

Japonská hviezda svoje rozhodnutie oznámila po turnaji WGC-Bridgestone Invitational. „Napriek tomu, že som nadšením vítal fakt, že sa golf vracia na olympijské hry, a uvedomujem si, že by môj prípadný úspech mohol pomôcť rastu obľuby golfu v Japonsku, dospel som k záveru, že nemôžem ohroziť svoje zdravie ani nikoho z môjho tímu,“ uviedol Macujama vo svojom vyhlásení.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv