Neprehliadnite

„Monty“ sa kvalifikoval na British Open, Van Zyl uvoľnil miesto Donaldovi

 

Colin_02

Škótsko bude mať o jedno nečakané želiezko v ohni na British Open navyše. Na jediný major, ktorý sa koná na starom kontinente, sa na poslednú chvíľu kvalifikoval ostrovný veterán a legenda European Tour Colin Montgomerie. Monty skončil v kvalifikácii na ihrisku Gailes Links na poslednej tretej postupovej pozícii.

 

NEWPORT, WALES - OCTOBER 04: European Team Captain Colin Montgomerie poses with the Ryder Cup at the closing cermonies following Europe's 14.5 to 13.5 victory over the USA at the 2010 Ryder Cup at the Celtic Manor Resort on October 4, 2010 in Newport, Wales. (Photo by Andrew Redington/Getty Images)

Päťdesiattriročný Škót sa na najstaršom turnaji predstaví už po 21. krát, pričom naposledy pred šiestimi rokmi na Old Course v St. Andrews. Tento rok sa koná The Open na škótskom ihrisku Royal Troon. Golfista s unikátnym švihom zahral v kvalifikácii kolá 66 a 71 a s celkovým skóre -5 prekonal o jeden úder krajana Jacka Dohertyho.

BENTON HARBOR, MI - MAY 25: Colin Montgomerie of Scotland poses with the Alfred S. Bourne Trophy after winning the 2014 Senior PGA Championship presented by KitchenAid with a winning score of -13 at the Golf Club at Harbor Shores on May 25, 2014 in Benton Harbor, Michigan. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Z postupu na britské Open sa v Gailes radovali tiež Švéd Arvidsson a Španiel Fernandez. Obaja sú vo svetovom rebríčku ďaleko za 900. miestom. Kvalifikácia sa hrala na štyroch ihriskách, pričom na dvoch sa dokonca muselo hrať play-off o posledné miesto na The Open.

Jaco_01

Mimochodom, k zaujímavej zmene v zložení štartovného pola na British Open došlo v posledných dňoch aj z iného dôvodu. Juhofaričan Jaco van Zyl prenechal svoje miesto Angličanovi Luke Donaldovi, ktorý bol svojho času svetovou jednotkou. Van Zyl sa odhlásil aj z posledného majoru v tomto ročníku – US PGA Championship, pričom ako dôvod uviedol fakt, že sa chce koncentrovať na olympijský turnaj v Riu de Janeiru.

Jaco_02

„Očakávam, že teraz veľa ľudí ma bude kritizovať, že som vzdal oba majory. Som ale nadšený z toho, že sa golf vracia na olympijské hry. Veď je to tá najväčšia športová akcia. Nesúhlasím s Rorym McIlroyom, ktorý tvrdí, že vlastne hráme štyri olympijské turnaje (majory) v jednom roku. Majory budem hrať každý rok, ale nie som si istý, že dostane šancu na ďalšom olympijskom turnaji v roku 2020,“ uviedol 37-ročný van Zyl, ktorý sa kvalifikoval na olympijský turnaj potom, čo účasť odmietli jeho krajania Branden Grace, Louis Oosthuizen a Charl Schwartzel.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv