Neprehliadnite

British Open – 1.kolo: Mickelson útočil na rekordné kolo na major turnaji a v Royal Troon vedie

 

Phil_05

Skúsený golfista Phil Mickelson vedie v rozohranom prvom kole British Open. Američan zahral na ihrisku Royal Troon perfektných osemnásť jamiek, dostal sa na osem úderov pod par a len milimetre ho delili od rekordného zápisu 62 rán, čo sa na turnaji kategórie major doteraz ešte nikomu nepodarilo zahrať.

USA's Phil Mickelson celebrates his birdie on 18 during day one of The Open Championship 2016 at Royal Troon Golf Club, South Ayrshire. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Thursday July 14, 2016. See PA story GOLF Open. Photo credit should read: Peter Byrne/PA Wire. RESTRICTIONS: Editorial use only. No commercial use. Still image use only. The Open Championship logo and clear link to The Open website (TheOpen.com) to be included on website publishing. Call +44 (0)1158 447447 for further information.

Päťnásobný major šampión „Lefty“, ktorý ovládol British Open pred tromi rokmi na ihrisku Muirfield, mal poltucet berdíkov po štrnástich jamkách. Dokázal využiť priaznivých podmienok bez nepríjemného vetra a ďalšie dve birdie pridal na šestnástke a sedemnástke.

Phil_04

Na osemnástku prišiel 46-ročný Mickelson s vedomím, že birdie bude znamenať rekord. Druhou ranou si na štvorpare nádejne prihral na grín, po pate potom loptička rolovala do jamky, ale nakoniec sa na prekvapenie všetkých len ľahko otočila po hrane a zostala stáť. Mickelson sa chytil za hlavu a usmial sa.

US golfer Phil Mickelson reacts after missing a putt on the 18th hole during his first round 63 on the opening day of the 2016 British Open Golf Championship at Royal Troon in Scotland on July 14, 2016. Former champion Phil Mickelson went clear at the top of the leaderboard at the British Open on Thursday after a stunning eight-under-par first round of 63 at Royal Troon. / AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN / RESTRICTED TO EDITORIAL USEANDY BUCHANAN/AFP/Getty Images

„Ja viem, ja viem,“ hovoril si cestou z ihriska, pretože dobre vedel, ako blízko mal k rekordu. „Už som ju tam videl, ale zrazu bola mimo. Neskutočné. Mieril som presne na stred, dal som loptičke dobrú rýchlosť a nechápem, čo sa stalo. Odohral som jedno zo svojich najlepších kôl v živote, ale mám chuť sa rozplakať,“ prezradil Lefty, ktorý vytvoril aspoň nové maximum škótskeho ihriska Royal Troon.

Phil_00

V prvom kole British Open diktovali prevažne Američania. Za Mickelsonom je o tri rany späť Patrick Reed a s ním Nemec Martin Kaymer. Na delenom piatom mieste je ďalších šesť Američanov vrátane obhajca titulu Zacha Johnsona a tiež Dán Soren Kjelstad s Angličanom Andy Sullivanom. Všetci mali skóre -4.

TROON, SCOTLAND - JULY 14: Patrick Reed of the United States tees off on the 6th hole during the first round on day one of the 145th Open Championship at Royal Troon on July 14, 2016 in Troon, Scotland. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Z favoritov bol Severný Ír Rory McIlroy so skóre -2 na delenom 22. mieste, Američan Jordan Spieth došiel v pare a bol na 51. pozícii. Prvý hráč sveta Jason Day zapisoval v piatok +2 a bude bojovať o kat a postup do víkendových finálových kôl.

Martin

145. ročník British Open – po nekompletnom 1. kole:
Royal Troon GC, Ayrshire (Škótsko), PAR: 71
/Dotácia turnaja: 9,3 mil. USD/
1. Phil Mickelson (USA) 63/-8, 2. Patrick Reed (USA) a Martin Kaymer (Nem.) obaja 66/-5, 4. Justin Thomas (USA) 67/-4, Steve Stricker (USA) 67/-4, Billy Horschel (USA) 67/-4, Tony Finau (USA) 67/-4, Zach Johnson (USA) 67/-4, Keegan Bradley (USA) 67/-4, Soren Kjeldsen (Dán.) 67/-4 a Andy Sullivan (Angl.) 67/-4.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv