Neprehliadnite

Devalvácia olympijského turnaja pokračuje, účasť odriekli aj McIlroy a McDowell

 

OH_02

Budúcnosť olympijského golfu, ktorý sa vrátil do zoznamu hier pod piatimi kruhmi po dlhých 112 rokoch, je vážne ohrozená. Účasť totiž najnovšie odriekli aj štvrtý hráč sveta Rory McIlroy a Graeme McDowell. Obaja Severní Íri mali v Riu reprezentovať Írsko. McIlroy uviedol ako dôvod svojej absencie obavy z možnej nákazy vírusom Zika, McDowellova tehotná manželka Kristin Stapeová má zasa počas olympijského turnaja predpokladaný termín pôrodu.

OH_00

Dvadsaťsedemročný McIlroy pritom len nedávno oznámil, že bude hrať o cenné kovy na olympiáde. Teraz svoje rozhodnutie nečakane zmenil. „Po dlhom premýšľaní a uvažovaní o všetkých okolnostiach som sa rozhodol neštartovať na tohtoročných olympijských hrách v Riu de Janeiru,“ uviedol v oficiálnom komuniké rodák zo severoírskeho Holywoodu.

OH_01

Vírus Zika, ktorý prenášajú komáre, odhalili len vlani v Brazílii a bol spojený s 1300 prípadmi mikrocefálie, vzácnej vrodenej vady novorodencov. Tí sa rodia s výrazne zdeformovanou lebkou. „Po rozhovoroch so svojimi najbližšími som si uvedomil, že moje zdravie a zdravie mojej rodiny je cennejšie ako čokoľvek iné. Aj napriek tomu, že riziko nákazy vírusom Zika je podľa dostupných informácií nízke, je to stále riziko, ktoré nechcem podstúpiť,“ uviedol McIlroy .

OH_03

McDowell po odrieknutí McIlroya zaujal jeho miesto v tíme Írska len nakrátko. Ani nie na celých 24 hodín. Potom aj 36-ročný skúsený golfista sklamal írskych golfových fanúšikov, keď svoj štart v Riu tiež odriekol. „Väčšina ľudí v golfe vie, že moja žena Kristin je tehotná. Čakáme naše druhé dieťa len pár týždňov po skončení olympijského turnaja. Ešte predtým, ako som sa dostal do tímu, som sa rozhodol, že v tej dobe nebudem ani cestovať mimo USA, kde moja rodina a ja žijeme. Žiaľ preto nebudem k dispozícii, aby som Roryho nahradil. Už som informoval Paula McGinleyho aj olympijský výbor Írska,“ uviedol McDowell.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv