Neprehliadnite

Škótsky Muirfield môže prísť o British Open

 

Muirfield_01

Vedenie R&A pohrozilo predstaviteľom škótskeho golfového klubu v Muirfielde odobratím možnosti organizovať major turnaj British Open v prípade, že nezmení svoju členskú politiku voči ženám. Hlasovanie edinburghských golfistov totiž rozhodlo o tom, že ženy majú do klubu vstup zakázaný.

Muirfield_02

K tomu, aby zástupkyne nežného pohlavia mohli vstúpiť do klubu, bolo potrebné získať dve tretiny hlasov. To sa však nepodarilo, pretože za bolo len 64% hlasujúcich. Ihrisko hostilo už 16 major turnajov, premiérový už v roku 1892. Naposledy sa tam z titulu radoval Phil Mickelson pred tromi rokmi.

Muirfield_03

Problém by však mohol teoreticky nastať už pri tohtoročnom The Open. Klub Royal Troon totiž rovnako ako Muirfield nepovoľuje ženám vstúpiť do klubu. Členovia klubu už boli oslovení, aby zvážili svoje stanovisko, a zdá sa, že onedlho dôjde k uvítaniu prvých žien v klube.

Muirfield_04

Legendárny klub v St. Andrews povolil členstvo ženám v roku 2014, Augusta National, každoročné dejisko US Masters privítalo ženy v klube pred štyrmi sezónami. Za ženy sa v médiách postavili aj Rory McIlroy a Ian Poulter. „Nie je správne hostiť najväčší golfový turnaj v klube, kam nesmú ženy. Snáď sa Muirfield spamätá, aby sme si na ihrisku zase zahrali Open,“ uviedol Severný Ír.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv