Neprehliadnite

Olympijskú bitku o Roryho vyhrala firma New Balance

 

Rory_02

Od momentu, keď Rory McIlroy oznámil svoj záujem štartovať na olympijskom turnaji v Riu de Janeiru, strhla sa o neho bitka. Problém je totiž v tom, že hviezdni športovci s individuálnymi reklamnými zmluvami musia rešpektovať tímových národných partnerov. V praxi to napríklad znamená, že McIlroy nastúpi v Brazílii vo farbách Írska a v oblečení od firmy New Balance, nie vo svojom Nike.

Rory_03

Podľa prezidenta Írskeho olympijského výboru Pata Hickeyho dostala spoločnosť Nike šancu, aby práve ona obliekala a vybavila športovcov Írska na olympijských hrách v Riu. Túto ponuku ale Nike dostala ešte predtým, než sa McIlroy, ktorý je Severný Ír, rozhodol, akou krajinu bude pod piatimi kruhmi reprezentovať. V prípade 27-ročného rodáka z Holywoodu dostalo Írsko prednosť pred Veľkou Britániou.

Rory_04

„Predložili sme Nike ponuku, s tým, že existuje reálna šanca, že Rory bude v Riu reprezentovať Írsko. Oni ale našu ponuku zmietli zo stola. Som presvedčený, že teraz to ľutujú,“ vyhlásil Hickey a dodal: „Dostalo sa mi do uší, že sa niektorí chlapci z Nike takmer zrútili, keď sa dopočuli, čo sa stalo. Myslím, že premárnili veľkú príležitosť.“ doplnil Hickey.

Rory_01

Podľa ostrovných médií zaplatí firma New Balance za celý tímový kontrakt írskym reprezentantom medzi 1,5 až 3 miliónmi dolárov, zatiaľ čo McIlroyov osobný kontrakt zaručuje aktuálne tretiemu hráčovi sveta ročný príjem 20 miliónov dolárov. McIlroy tak bude musieť v Riu hrať v oblečení New Balance a s neoznačeným vakom vo farbách Írska. S jedinou výnimkou – bude môcť hrať v topánkach Nike a s palicami rovnakej značky, ktoré sú oslobodené od povinnosti ctiť tímových partnerov ako „technické vybavenie“.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv