Neprehliadnite

Olympijské medaile z roku 1904 na výstave

 

medal_00

Múzeum USGA a Svetová golfová sieň slávy (World Golf Hall of Fame) exkluzívne pred olympiádou v Riu de Janeiru pripravila výstavu víťazných medailí, ktoré v roku 1904 H. Chandler Egan vyhral na ihrisku Echo Country Club v St. Louis, čo bolo naposledy, keď figuroval golf na zozname olympijských športov.

Egan
Tieto medaile predstavujú Egonov úspech v súťaži jednotlivcov aj družstiev. Golfista z Chicaga a člen Exmoor Country Clubu bol kapitánom tímu Western Golf Association, ktorý na letnej olympiáde vyhral zlato. Navyše, získal strieborný kov v súťaži jednotlivcov, keď skončil na 2. mieste za Georgom Lyonom z Kanady.

WGGoF

„Tieto medaile sú nesmierne dôležitým kusom histórie golfu. Mať ich na svojej výstave je skutočným zážitkom pre všetkých fanúšikov tohto športu. Tato výstava je skvelá príležitosť spojiť olympijskú minulosť a budúcnosť golfu.“ povedal Michael Trostel, riaditeľ múzea USGA. Prezident World Golf Hall of Fame Jack Peter zasa poznamenal: „Radi by sme pripomenuli Eganov odkaz a oslávili to, že sa golf vracia na Hry.”

museum_USGA

Spomínané medaile zapožičal Eganov vnuk Morris Everett ml. a k videniu sú v múzeu USGA ako súčasť špeciálnej výstavy do 10. júla. Vo World Golf Hall of Fame v St. Augustine na Floride budú potom medaile súčasťou novej olympijské výstavy, ktorá bude otvorená pre verejnosť od 23. júna.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv