Neprehliadnite

Friesz a Valášek majú nabitý program na European Challenge Tour

 

Až osem turnajov European Challenge Tour si v tejto sezóne zahrajú slovenskí golfisti Ján Friesz ml. a Peter Valášek. To sa v minulosti ešte žiadnemu slovenskému hráčovi nepodarilo. Zaručuje im to zmluva s promotérskou spoločnosťou Relmost. Na jeseň prestúpili k profesionálom. Ešte ako amatéri boli najlepšími slovenskými golfistami uplynulých sezón.

Ján Friesz mladší

Friesz hrá na European Challenge Tour po štvrtýkrát v kariére, dvakrát štartoval doma na Slovensku a vlani sa dostal i na štartovnú listinu turnaja na Kanárskych ostrovoch. V zime hral 20-ročný Friesz španielsku sériu Gecko Tour a na jednom z turnajov si pripísal zatiaľ najlepší výsledok medzi profesionálmi – 6. miesto.

Friesz

Friesz je veľkým talentom slovenského golfu, v rokoch 2013 a 2014 vyhral majstrovstvá Slovenska na jamky a v roku 2014 získal titul na slovenskom šampionáte na údery. Práve v roku 2014 ho vyhlásili za najlepšieho slovenského golfistu. Vlani si skúsil po prvý raz tiež European Tour, keď štartoval na D+D REAL Czech Masters.

Peter Valášek

Od strednej školy vyrastal v USA, najskôr na Floride, kde získal ocenenie hráč roku Future Collegians World Tour, potom študoval univerzitu Coastal Carolina v rokoch 2011-14. Na univerzitných turnajoch sa 23-ročný Valášek umiestnil trikrát v TOP10. Jeho spoluhráčom z tímu bol napríklad Švéd Sebastian Soderberg, ktorý vyhral úvodný turnaj tejto sezóny Challenge Tour v Keni.

Valášek_01

Na Slovensku sa Valášek stal dvakrát majstrom na rany v rokoch 2012 a 2013. Na European Challenge Tour štartoval v predchádzajúcich dvoch ročníkoch D+D REAL Slovakia Challenge.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv