Neprehliadnite

US Masters – 3. kolo: Spieth smeruje za obhajobou zeleného saka spôsobom štart-cieľ

 

Jordan_03

Jordan Spieth je aj po treťom kole 80. ročníka US Masters vo vedení a má nádej, že ako štvrtý hráč v histórii v Auguste obháji titul. V náročných veterných podmienkach má dvadsaťdvaročný Američan skóre -3 a jednu ranu náskok.

Jordan_01

Najbližším prenasledovateľom Spietha je prekvapivo nováčik na prvom major turnaji sezóny Smylie Kaufman z USA. O dva údery späť je rovnako nečakane Bernhard Langer, päťdesiatosemročný Nemec, ktorý vyhral US Masters pred 23 rokmi. Prvý hráč sveta Jason Day je v pare na piatom mieste a pokúsi sa vo finále zmazať stratu troch rán.

Kaufman_01

Svetová dvojka Spieth je dohromady s vlaňajším rokom na US Masters v čele už sedem kôl. Pokiaľ sa oblečie do zeleného saka pre víťaza, obháji titul ako pred ním jeho slávni krajania Tiger Woods a Jack Nicklaus a Angličan Nick Faldo.

Jordan_02

Spieth mohol mať pred záverečným dňom aj väčší náskok než len jednu ranu. Dlho výborne bojoval s nárazovým vetrom a náročným ihriskom. Dve jamky pred koncom viedol o štyri údery, ale potom prišlo bogey a kolo uzavrel na osemnástke s double bogey.

Jason_01

„Nebolo to v závere zábavné. Nebude jednoduché na to zabudnúť, ale dúfam, že sa z toho vyspím a na finále budem v pohode, pretože nás čaká ďalší náročný deň. Musím hlavne lepšie patovať,“ vysvetlil Spieth, ktorý v treťom dejstve zahral 73 rán.

Rory_01

Tretie kolo sľubovalo skvelé divadlo. Spieth išiel vo flajte spoločne s Rorym McIlroyom, ale severoírsky súper nedokázal skórovať. Zapísal len tri bogey a jedno double bogey, klesol z druhého na 11. miesto a na Američana stráca päť rán. „Spieth si môže v nedeľu sako prehrať len sám. Stále ale máme šancu, a pokiaľ dobre začnem, tak nikdy neviete…,“ reagoval McIlroy.

Rory_02

Langer vyhral oba svoje tituly na US Masters skôr, než sa Spieth narodil. V prípade zisku titulu by sa stal najstarším šampiónom na major ívente. Tým je doteraz Američan Julius Boros, ktorý získal trofej na US PGA Championship ako štyridsaťosemročný. „Už som to hovoril, raz vyhrá major päťdesiatnik a já si verím, že na to mám,“ povedal Langer.

Langer_01

Obtiažne podmienky na US Masters dokumentuje fakt, že len štyria hráči sú po troch kolách pod hranicou paru. Silu vetra pocítil napríklad Billy Horschel. Američan si na trinástke dobre prihral a mal patovať do birdie, ale vietor mu loptičku odfúkol do vody a mal bogey.

Masters_00

US Masters po 3. kole:
Augusta National Golf Club, Augusta, Georgia (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 10 mil. USD/
1. Jordan Spieth (USA) 213/-3 (66+74+73), 2. Smylie Kaufman (USA) 214/-2 (73+72+69), 3. Bernhard Langer (Nem.) 215/-1 (72+73+70) a Hideki Macujama (Jap.) 215/-1 (71+72+72), 5. Jason Day (Austr.) 216/0 (72+73+71), Dustin Johnson (USA) 216/0 (73+71+72) a Danny Willett (Angl.) 216/0 (70+74+72)

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv