Neprehliadnite

US Masters – 1. kolo: Spieth vykročil v Auguste za obhajobou trofeje, v úvodnom kole dominoval

 

Masters_00

Vydareným kolom s poltuctom berdíkov vykročil americký golfista Jordan Spieth za obhajobou titulu na 80. ročníku US Masters. Druhý hráč svetového rebríčka potvrdil, že sa mu v Auguste darí, prvý deň úvodného majoru sezóny zapisoval skóre -6 a ujal sa vedenia.

Jordan_03

S odstupom dvoch rán za lídrom sú druhí Novozélanďan Danny Lee a Ír Shane Lowry. Na delenom štvrtom mieste je o ďalší úder späť kvinteto Európanov – trio Angličanov Justin Rose, Paul Casey a Ian Poulter, Dán Sören Kjeldsen a Španiel Sergio García.

jordan_00

Spieth sa môže stať len štvrtým hráčom v histórii, ktorý na US Masters obhájil titul. Zelené sako obliekli dva roky po sebe len Jack Nicklaus, Nick Faldo a Tiger Woods. Obhájca titulu vedie po prvom dejstve len po šiestykrát v histórii.

Jordan_02

Dvadsaťdvaročný Spieth využil na skórovanie priaznivé dopoludňajšie podmienky. „Tento turnaj si užívam viac než iné,“ usmieval sa Američan, ktorý pri svojej premiére v Auguste skončil predvlani druhý a vlani už triumfoval. „Triafal som loptičku extrémne dobre, s tým som mal tento rok problémy, ale teraz som odohral jedno z najlepších kôl vôbec.“

Masters_03

Skvele rozbehnuté kolo mal Austrálčan Jason Day. Líder svetového rankingu bol po trinástich jamkách na skóre -5, ale na posledných štyroch jamkách, aj kvôli trafenej vode a triple bogey na trojparovej šestnástke, o päť rán prišiel, došiel v pare a je na delenom 21. mieste. „Takto som si záver neplánoval, ale inak som hral dobre,“ povedal Day.

Masters_02

Štyri údery z delenej deviatej pozície stráca Rory McIlroy, ktorý podobne ako Day pokazil finiš. Severný Ír zahral bogey na šestnástke a osemnástke. Ako v zlom sne začal turnaj pre Juhoafričana Ernieho Elsa. Bývalý prvý hráč sveta hneď na úvodní jamke potreboval šesť patov. Deň dokončil s výsledkom 80 rán a vyrovnal tým svoje najhoršie kolo na US Masters.

Masters_01

80. ročník US Masters po 1. kole:
Augusta National Golf Club, Augusta, Georgia (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 10 mil. USD/
1. Jordan Spieth (USA) 66/-6, 2. Danny Lee (N. Zél.) 68/-4, 2. Shane Lowry (Ír.) 68, 4. Paul Casey (Angl) 69/-3, Justin Rose (Angl.) 69/-3, Ian Poulter (Angl.) 69/-3, Sören Kjeldsen (Dán.) 69/-3 a Sergio García (Šp.) 69/-3, 9. Billy Horschel (USA) 70/-2, Scott Piercy (USA) 70/-2, Danny Willett (Angl.) 70/-2, Rory McIlroy (Sev. Ír.) 70/-2.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv