Neprehliadnite

World Golf Championships – Match Play: Woodsov chránenec Day vyhral jamkovku a je opäť svetovou jednotkou

 

Day_06

Austrálčan Jason Day je opäť na vrchole svetového golfu. Golfista, ktorému dáva osobné rady Tiger Woods, vyhral v priebehu dvoch týždňov dva turnaje na US PGA Tour a vystriedal Američana Jordana Spietha na poste svetovej jednotky.

day_08

Day, ktorý bol na golfovom tróne už vlani v septembri na jeden týždeň, najskôr minulý týždeň vyhral na prestížnom ívente Arnold Palmer Invitational na Floride a na Veľkonočnú nedeľu triumfoval v hre na jamky na World Golf Championships – Dell Match Play.

day_09

V texaskom Austine sa pritom na Dell Match Play zišla absolútna elita, z prvej svetovej päťdesiatky sa ospravedlnili len Švéd Henrik Stenson (pozn. náročný program) a Američan Jim Furyk(zranenie). Od stredy do piatku sa 64 hráčov stretlo v 16 skupinách, z ktorých víťazi postúpili do play-off, pričom turnaj vyvrcholil na Veľkonočnú nedeľu.

Day_11

Medzi najlepších štyroch hráčov jamkovky sa dostali hneď traja golfisti etablovaní aj na European Tour. Azda predčasným vrcholom bolo semifinále medzi Dayom a Rorym McIlroyom, v ktorom severoírska hviezda prehrala až na poslednej jamke. Dnes ma neposlúchalo patovanie a Jason mi nedal nič zadarmo. Len sa ukázalo, ak dobre a v pohode teraz hrá,“ kývol sklamaný obhájca prvenstva, ktorý skončil napokon štvrtý po prehre so španielskym prekvapením turnaja Rafom Cabrerom-Bellom.

Day_10

Finále potom bolo jednoznačnou záležitosťou. Juhoafričan Louis Oosthuizen nemal proti Dayovi šancu, hoci ukázal výnimočnú pohodu a v osemfinále vyradil i doterajšiu svetovú jednotku Spietha. V záverečnom súboji sa hneď na prvej jamke síce ujal vedenia Oosthuizen, lenže už na tretej bolo vyrovnané, na štvrtej sa dostal na koňa Day a svoj náskok potom už len zvyšoval. Keď bol náskok vďaka berdíku na štrnástke už päť jamiek, bol koniec.

Jason Day, of Australia, hits his drive on the first hole during the semifinal final round against Rory McIlroy, of Northern Ireland, at the Dell Match Play Championship golf tournament at Austin County Club, Sunday, March 27, 2016, in Austin, Texas. (AP Photo/Eric Gay)

Day slávil šiesty triumf zo svojich posledných trinástich štartov, z dotácie 9,5 milióna dolárov si odlúpol 1,62 milióna a len žiaril: „Bol to parádny týždeň a dnes odpoludnia som hral nádherne.“ Navyše v USA predĺžili báječné austrálske obdobie – na prelome februára a marca zase triumfoval dvakrát po sobe jeho krajan Adam Scott.

day_04

Day už teraz nemusel čeliť otázkam, kam sa podela jeho bývalá forma. Vyplatila se mu trpezlivá drina, o ktoré hovoril, keď dokola odvracal pochybnosti. Na turnaji Arnolda Palmera 28-ročného rodáka z Queenslandu podporoval prostredníctvom textových správ aj legendárny Woods, ktorý sa momentálne stále zotavuje zo zranenia.

day_03

Dodávalo mi sebavedomie, že mi verí osobnosť ako on. Je mojim idolom od detských čias, keď som v roku 1997 po prvý raz sledoval US Masters. A teraz sme si veľmi blízki,“ vysvetlil Day. „Buď sám sebou, zostaň vo svojom vlastnom svete,“ radil mu údajne Woods. A Dayov svet je teraz očividne plný krásnych úderov.

Day_01

Nielen jeho psychika išla hore, ku skvelej krátkej hre pridal tento týždeň aj podstatne vyrovnanejšie údery od týčka ku grínu. Víťaza šampionátu na jamky z roku 2014 nepoložili ani bolesti chrbta, s ktorými sa v Austine celou dobu potýkal. „Nehraj, riskuješ, že sa bolesť zhorší,“ varovali ho lekári. Day váhal, ale napokon štartoval. „Som rád, že som lekárov neposlúchol. Chcel som tak nesmierne vyhrať,“ dodal Austrálčan, ktorý má v rodnej krajine už aj ulicu so svojim menom.

Day_05

World Golf Championships – Dell Match Play
Austin Country Club, Austin, Texas (USA)
/Dotácia turnaja: 9,5 mil.USD, víťaz 1,62 mil USD/
Osemfinále:
Chris Kirk (USA) – Bill Haas (USA) 2/1, Rory McIlroy (Sev. Ír.) – Zach Johnson (USA) 1 up, Brooks Koepka (USA) – Matt Kuchar (USA) 1 UP, Jason Day (Austr.) – Brandt Snedeker (USA) 3/2, Rafa Cabrera Bello (Šp.) – Byeong-Hun An (Kór. Rep.) – An odstúpil, Ryan Moore (USA) – Patton Kizzire (USA) 4/3, Dustin Johnson (USA) – Patrick Reed (USA) 3/2, Louis Oosthuizen (JAR) – Jordan Spieth (USA) 4/2
Štvrťfinále:
Rory McIlroy – Chris Kirk 4/3, Jason Day – Brooks Koepka 3/2, Rafa Cabrera Bello – Ryan Moore 2/1, Louis Oosthuizen – Dustin Johnson 2/1
Semifinále:
Jason Day – Rory McIlroy 1 UP, Louis Oosthuizen – Rafa Cabrera Bello 4/3
O 3. miesto:
Rafa Cabrera-Bello – Rory McIlroy 3/2
Finále:
Jason Day – Louis Oosthuizen 5/4

 

-JJ-

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv