Neprehliadnite

World Cup 2016 len v tímovom formáte

 

Kingston Heath Golf Club v Melbourne bude tento rok v novembri dejiskom World Cupu, prestížnych súbojov dvojčlenných tímov, ktorý sa vracia do Austrálie už po piatykrát. Po prvý raz sa ale bude hrať na inom ihrisku než v Royal Melbourne.

Kingston_01

Ďalšou významnou zmenou je to, že se World Cup vracia k pôvodnému formátu dvojčlenných tímov. Pri poslednom ročníku v sezóne 2013 práve v Royal Melbourne sa turnaj hral ako individuálna súťaž a až sekundárnou záležitosťou bolo poradie tímov.

Kingston_02

Poslednú edíciu World Cupu pred tromi rokmi si austrálski fanúšikovia užili skutočne naplno – individuálnu súťaž totiž vyhral Jason Day, ktorý triumfoval spoločne s krajanom Adamom Scottom aj v súťaži tímov.

WC_2013

Tento rok sa turnaj uskutoční 24.-27. novembra – už ale bude na programe len tímová súťaž a predstaví sa v nej 28 dvojčlenných družstiev, ktoré odohrajú štyri kolá formátom „best ball“ a „alternate shot“. Tohtoročná dotácia podujatia je 8 miliónov dolárov a víťazná dvojica si rozdelí 2,56 milióna.

Kingston_03

World Cup sa radí medzi tradičné golfové podujatia a tento rok sa hrá už 58. ročník. Predchádzajúcich 57 turnajov sa odohralo celkovo v 25 krajinách celého sveta. V Austrálii sa hralo už štyrikrát v rokoch 1959, 1972, 1988 a 2013.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv