Neprehliadnite

Skonal legendárny účastník Ryder Cupu

 

Christy_04

Írsky legendárny golfista Christy O´Connor nečakane zomrel počas svojej dovolenky na Tenerife vo veku 67 rokov. Golfista sa celosvetovo preslávil v roku 1989 na Ryder Cupu v Belfry, kde sa jeho palica dvojka železo stala doslova legendárnou. Jeho brilantný úder pomohol získať Európe víťazstvo proti tímu USA.

Chritsty_03

O’Connor sa stal inšpiráciou pre mnoho generácií hráčov. Vo svojej športovej kariére pozbieral celkovo 41 titulov na rôznych turnajoch a jeho najlepšie umiestnenie na majore bolo delené druhé miesto na British Open v roku 1965 v anglickom Royal Birkdale Golf Clube.

TAMWORTH, UNITED KINGDOM - SEPTEMBER 17: Christy O'Connor Jnr of Ireland holes a dramatic winning putt in his singles match against Fred Couples of the USA during the Johnnie Walker 1989 Ryder Cup match on the Brabazon Coourse at The Belfry on September 17, 1989 in Tamworth, England. (Photo by Peter Dazeley/Getty Images) *** Local Caption *** Christy O'Connor Jnr

Rodák z írskeho Galwaya si dvakrát počas svojej kariéry zahral na Ryder Cupe, vyhral 17 profesionálnych turnajov, štyrikrát získal titul na European Tour a dvakrát zvíťazil na British Open Senior. “Stratili sme skutočného Íra, veľkú osobnosť a skvelého golfistu – Christy O Connor jnr RIP,” napísal na sociálnej sieti Paul McGinley, kapitán európskeho rydercupového tímu z Gleneagles 2014.

Christy_01

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv