Neprehliadnite

European Tour – Abu Dhabi HSBC Championship: Spietha monitorovali v Abú Zabí pre pomalú hru

 

Predstavitelia European Tour informovali začiatkom kalendárneho roka, že v novej sezóne budú prísnejšie posudzovať pomalú hru počas turnajov. A všetko nasvedčuje tomu, že to bude kontrola bez výnimky. Na turnaji v Abú Zabí sa totiž dostal do problémov a pod dohľad rozhodcov aj prvý hráč sveta Jordan Spieth. Zatiaľ sa ale obišiel len s trestom v podobe sledovania a napomenutia.

Jordan_01

Spieth bol súčasťou hviezdneho flajtu spoločne s Rorym McIlroyom a Rickiem Fowlerom a o tom, že sú pod dohľadom hlavného arbitra European Tour Johna Paramora sa dozvedeli, keď prichádzali na odpalisko 13. jamky, svojej štvrtej, pretože začínali z desiatky.

Jordan_00

Podľa novej politiky European Tour má každý hráč 40 sekúnd na svoj úder plus ďalších desať, pokiaľ ho hrá ako prvý, od okamžiku, keď je im oznámené, že sú monitorovaní. Na ôsmom gríne sa potom Spieth dozvedel od rozhodcu, že mu príprava na pat trvala dlhšie, než je povolené a pred príchodom na deviate odpalisko už vedel, že dostal tzv. monitorovací trest. Za druhý monitorovací trest by už 22-ročný Spieth inkasoval pokutu 2800 dolárov.

Jordan_02

Paramor ale už deň pred turnajom vysvetlil, že nový spôsob sledovania pomalej hry pomôže vyčleniť pomalých hráčov, ktorí potom dostanú trest namiesto celého flajtu. „Tempo hry sa na European Tour skrátka meria. Našou snahou je, aby sa stále držali úvodné štartovné intervaly medzi jednotlivými flajtmi,“ skonštatoval Paramor.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv