Neprehliadnite

EurAsia Cup 2016: V úvodných fourballoch dominovali hráči zo starého kontinentu

 

EAC_05

Prvý deň európsko-ázijského súboja v Kuala Lumpur sa hral vo veľkých horúčavách. Teploty atakovali štyridsiatku, ale napriek tomu to Európanov nezastavilo a po piatkových fourballoch vedú 4,5 – 1,5. Proti sebe nastúpil poltucet flajtov. Hráči starého kontinentu dokázali zvíťaziť na ihrisku Glenmarie Golf & Country Clubu hneď v štyroch dueloch a jeden sa delil. “Som veľmi pyšný na svoj tím. Všetci hráči predviedli to najlepšie, čo mohli. Skvelý štart, ale ešte pred sebou máme dlhú cestu,” napísal kapitán európskeho tímu Darren Clark na sociálnej sieti.

EAC_01

V drese Európy bodovali víťazné flajty Iana Poultera a Bernda Wiesbergera, Rossa Fishera a Kristoffera Broberga, Shane Lowryho a Andy Sullivana a v neposlednej rade Lee Westwooda a Chrisa Wooda. Ázia si pripísala na konto jeden bod za víťazstvo Byeong Hun Ana, Thongchaia Jaideeho nad Danny Willettom a Matthewom Fitzpatrickom 3&1, ďalší polbod vybojovali Danny Chia, Nicholas Fung v súboji s Victorom Dubuissonom a Sorenom Kjeldsenom.

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - JANUARY 15: Darren Clarke captain of Team Europe congratulates Lee Westwood while Chris Wood looks on on the 17th hole after Europe leads Asia in day one during the four-ball match play at Glenmarie G&CC on January 15, 2016 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Stanley Chou/Getty Images)

Hneď prvý piatkový flajt Wiesberger a Poulter, hviezda z Ryder Cupu 2012, pripísali Európe prvý bod potom, čo zdolali Anirbana Lahiriho a Jung Hun Wanga 4:3. Poulter ku svojmu dnešnému výkonu poznamenal: „Bol to skvelý golf, hrali sme dobre. Je skvelé, že sme to zvládli takto skoro vzhľadom k tomu, aké bude ešte neskôr horko“. Jeho rakúsky kolega Wiesberger dodal: „Myslím, že sme si ako tím obstáli perfektne. Premenili sme niektoré dôležité paty, a navzájom sme si pomáhali. Dnes to bola skutočne tímová práca.“

EAC_02

Keď sa hralo v Glenmarie Golf and Country Clube v roku 2014 po prvý raz, viedla Európa po úvodných dvoch dňoch 7:3, no napriek tomu nakoniec skončil súboj s Áziou nerozhodne 10:10. To sa však tento rok rozhodne opakovať nebude, pretože sa zvýšil počet hráčov na 12 a celkovo sa tak hrá o 24 bodov. Remíza by tak nastala jedine v prípade, že by každý tým získal po 12 bodoch, čo sa zdá teraz ale nereálne.

EAC_04

EurAsia Cup 2016
Glenmarie Golf & Country Club, Kuala Lumpur (Malajzia)
1. kolo – piatok (fourballs)
/Ázia – Európa 1,5:4,5/
Ian Poulter, Bernd Wiesberge – Anirban Lahiri, Jeunghun Wang 4&3
Byeong Hun An, Thongchai Jaidee – Danny Willett, Matthew Fitzpatrick 3&1
Victor Dubuisson, Soren Kjeldsen – Danny Chia, Nicholas Fung 0,5&0,5
Ross Fisher, Kristoffer Broberg – Prayad Marksaeng, K.T. Kim 6&4
Shane Lowry, Andy Sullivan – Šingo Katajama, Ashun Wu 2&1
Chris Wood, Lee Westwood – S.S.P Chawrasia, Kiradech Aphibarnrat 2&1

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv