Neprehliadnite

Diplomat Clarke, favorizuje rydercupový tím USA

 

Do začiatku 41. ročníka prestížneho Ryder Cupu v olympijskej sezóne, ktorý sa uskutoční v americkom Hazeltine, zostáva už len deväť mesiacov. Kapitán európskeho tímu Darren Clarke musí odpovedať na čoraz viac otázok a hlavu plnú rydercupových myšlienok mal aj počas svojej nedávnej dovolenky na Bahamských ostrovoch. Štyridsaťsedemročný Severný Ír využíval na Bahamách služby sociálnej siete a tak mohol odpovedať fanúšikom na otázky ohľadne výberového kľúča. Clarke súčasne uviedol, že vzhľadom na aktuálne tabuľkové postavenie a formu amerických a európskych hráčov, bude favoritom v Hazeltine domáci tím.

darrenclarkeRC

Clarke na Twitteri argumentoval nasledovne. „Úprimne. Zo sedemnástich hráčov, ktorí by sa dnes kvalifikovali na zápasy Ryder Cuou sú ôsmi Američania a deviati z Európy. Zámorskí golfisti však majú bodoví priemer vo svetovom rebríčku podstatne vyšší (11,9), ako je ten európsky (28,3). Na aktuálnom zozname tímu USA figurujú – Jordan Spieth, Dustin Johnson, Zach Johnson, Rickie Fowler, Phil Mickelson, Kevin Kisner, Bubba Watson a Brooks Koepka. Starý kontinent by dnes reprezentovali – Rory McIlroy, Victor Dubuisson, Matthew Fitzpatrick, Andy Sullivan, Henrik Stenson, Justin Rose, Chris Wood, Kristoffer Broberg a Danny Willett,“ skonštatoval Clarke.

Ryder-Cup-2016

Samozrejme, v oboch táboroch sa môže ešte veľa vecí zmeniť, napokon koniec kvalifikačného cyklu je naplánovaný na august 2016. V tíme Európy momentálne nemajú miesto takí golfisti ako Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter, Graeme McDowell, Martin Kaymer alebo Luke Donald. V európskom výbere sa však určite neobjaví Paul Casey, ktorý aktuálne okupuje 22. miesto vo svetovom rebríčku. Lenže, v sezóne 2015 neodohral dostatočné množstvo turnajov na European Tour, pričom následne nezískal členskú kartu na rok 2016.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv