Neprehliadnite

US PGA Tour – Franklin Templeton Shootout: Prestížny súboj dvojíc pre Dufnera so Snedekerom

 

Vydarenú bodku za kalendárnym rokom 2015 dali americkí golfisti Jason Dufner a Brandt Snedeker, ktorí triumfovali na netradičnom turnaji dvojíc Franklin Templeton Shootout. Víťazná dvojica zaznamenala v troch kolách hraných odlišným herným systémom celkové skóre -30 a o dve rany predstihli ďalšiu zámorskú dvojicu Harris English a Matt Kuchar. Turnaj na ihrisku Tiburon Golf Clubu v Naples na Floride je špecifický z viacerých hľadísk. Na podujatí od roku 1989 štartuje len limitovaný počet 24 hráčov a hrá sa systémom obľúbeným medzi amatérskymi hráčmi, kde sú k videniu neobvykle nízke skóre.

Franklin_01

V prvom kole sa hralo tentoraz systémom texas scremble (pozn. z každého miesta vrátane odpaliska hrajú obaja hráči a vždy si vyberú pre ďalšiu ranu lepšiu z loptičiek), v druhej runde prišiel na rad výberový drajv – „modified alternate shot (pozn. obaja hráči majú odpal, potom si vyberú lepšiu loptičku a tú odohrá druhý hráč. Potom sa striedajú až do momentu, kým loptička neskončí v jamke. V treťom dejstve sa tentoraz hralo systémom lepšej loptičky – „better ball“ (pozn. na každej jamke sa počíta lepší výsledok niektorého z dvojice hráčov.)

Snedeker_01

Tento rok sa Dufner už pred turnajom netajil pocitom, že spojenie so Snedekerom by mohlo fungovať. V záverečnom treťom kole zahrali jedenásť úderov pod par a zvíťazili. „Dnes to bol skvelý deň. Bol som absolútne konzistentný. Triafal som ferveje. Bol som stále na grínoch. To mi dodávalo veľa sebavedomia. Práve Brandt mi dodal poriadnu porciu sebavedomia, a preto som bol schopný triafať lopty tento týždeň tak, ak sa mi to darilo,“ skonštatoval Dufner.

Dufner_01

Na dvojicu Harris English a Matt Kuchar, ktorá v minulých rokoch vyhrala a skončila dvakrát druhá, tak zostalo opäť druhé miesto. Na tretiu priečku klesli lídri po dvoch dňoch Daniel Berger a Charley Hoffman. „Podarilo sa nám premeniť pár dobrých patov a mali sme dobrý týždeň, ale na prvú priečku sme nedosiahli. Asi tých dobrých patov malo byť ešte viac,“ poznamenal Kuchar, ktorý spoločne s Englishem triumfovali na tomto turnaji v roku 2013.

Dec 12, 2015; Naples, FL, USA; Brandt Snedeker (right) and Jason Dufner hold the champions trophy after posting a 30 under par score following the final round of the Franklin Templeton Shootout at Tiburon Golf Club - Gold Course. Mandatory Credit: Reinhold Matay-USA TODAY Sports

Franklin Templeton Shootout
Tiburon Golf Club, Naples, Florida (USA)
/Dotácia turnaja: 3,1 mil. USD, víťazi turnaja: každý po 385.000 USD/
1. Jason Dufner (USA) a Brandt Snedeker (USA) -30 (-11, -8, -11), 2. Harris English (USA) a Matt Kuchar (USA) -28 (-14, -5, -9), 3. Daniel Berger (USA) a Charley Hoffman (USA) -27 (-12, -7, -27), 4. Billy Horschel (USA) a Hunter Mahan (USA) -25 (-13, -4, -8), 5. Cameron Tringale (USA) a Camilo Villegas (Kol.) -21 (-12, -3, -6), 6. Graeme McDowell (Sev.Ír.) a Gary Woodland (USA) -20 (-13, -2, -5), 7. Sean O’Hair (USA) a Mike Weir (Kan.) -19 (-7, -5, -7), 7. Retief Goosen (JAR) a Danny Lee (N.Zél.) -19 (-9, -10, -19), 9. Kenny Perry (USA) a Steve Stricker (USA) -18 (-7, -5, -6), 10. Charles Howell III (USA) a Rory Sabbatini (JAR) -17 (-10, -4, -3), Zach Johnson (USA) a Patrick Rodgers (USA) -17 (-8, -5, -4), 12. J.B. Holmes (USA) a Patrick Reed (USA) -16 (-11, -3, -2).

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv