Neprehliadnite

Dôvod na radosť

 

Ak by som mal minulú letnú sezónu hodnotiť podľa toho, ako som si zlepšil hendikep, mal by som byť viac smutný ako veselý. Našťastie, toto pre mňa nie je kritériom. Dobre viem, že som hral málo a ešte menej som trénoval. Stále platí, že ani v golfe, rovnako ako v iných športoch, nie je dobrých výsledkov bez tréningu.


Priznám sa, celkom ma pobavilo, keď som nedávno čítal rozhovor s Rorym McIlroyom. Ako aktuálna svetová jednotka si sypal popol na hlavu, že pred uplynulou sezónou nemohol pre zranenie trénovať naplno a že pred nadchádzajúcou sezónou musí viac trénovať, najmä posilňovať. Mimochodom – všimli ste si jeho muskulatúru? Vraj musí viac posilňovať. To aby majitelia golfových ihrísk a generalita americkej či európskej profesionálnej túry využili krátku prestávku medzi sezónami na predlžovanie jamiek, keďže priemerná dĺžka odpalov svetovej špičky sa už dnes pohybuje okolo tristo metrov…


Iste, aj mňa by potešilo, ak by som si aspoň o pár metrov predĺžil rany a možno by som si stlačil hendikep nižšie. Napokon aj v amatérskom golfe nám ide o dobrý výsledok. Vôbec sa nehanbím priznať, že aj ja rád súťažím. A ešte radšej vyhrávam. No rovnakú, ak nie väčšiu radosť mám zo správ, ktoré hovoria napríklad o tom, že na Slovensku budeme mať v roku 2016 o dve golfové ihriská viac. A hneď v duchu kalkulujem – viac ihrísk generuje viac hráčov. Viac hráčov znamená väčšia možnosť objaviť skutočné talenty. Viac talentov pri dobrom vedení predpokladá dosahovať lepšie výsledky na zahraničných ihriskách. Lepšie výsledky zasa spätne nabíjajú pozitívnou energiou celú golfovú komunitu. Samozrejme, že tento špirálový vývoj nie je jednoduchý, že sa to ľahko napíše a že iba tí naši doslova hrdinovia, ktorí nejaké ihrisko postavili vedia, čo museli prekonať a zvládnuť.


Náš časopis mapuje golfové dianie na Slovensku od roku 2002. Hrdo môžem napísať, že sme vždy s veľkou vďakou a radosťou prinášali články o nových golfových stánkoch. Vždy je to pre nás veľká udalosť, veľký sviatok. Kiež by sme takýchto sviatkov a dôvodov na radosť mali pred každou novou sezónou.

Ivan Mičko, vydavateľ a šéfredaktor

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv