Neprehliadnite

Nová destinácia Austrian Airlines: Maurícius

 

Obľúbený cieľ luxusných dovoleniek – ostrov Maurícius – zaradí spoločnosť Austrian Airlines do svojho letového poriadku už 29. októbra 2015.
Text Milan Štefančík foto archív

Priame lety budú prevádzkované z Viedne na Maurícius každý štvrtok a z Maurícia do Viedne každý piatok. Počas letu Boeingom 767, ktorý trvá desať hodín a štyridsať minúť, majú cestujúci príležitosť vychutnať si nielen komfort novej kabíny, ale aj vynikajúci palubný servis. Austrian Airlines predpokladá dvojtretinový podiel rakúskych a slovenských cestujúcich na celkovom objeme pasažierov z Európy, ktorých prepraví na tejto linke.

Ostrovný raj

Maurícius, ostrov kúpajúci sa v Indickom oceáne, je známy tiež svojimi vulkanickými sopkami, plážami, lagúnami, útesmi, ako aj úžasnou flórou a faunou. Hoci v súčasnosti patrí vták dodo medzi vyhynuté druhy, dodnes je symbolom a maskotom krajiny. Najmä preto, lebo žil výhradne na tomto mieste. Hlavné mesto Port Louis s krásnou botanickou záhradou z 18. storočia či dostihovou dráhou príjemne prekvapí modernými výškovými budovami s pečaťou súčasnej svetovej architektúry. Oficiálnymi jazykmi sú angličtina a francúzština, no hovorí sa tu aj po kreolsky, prípadne niektorými ázijskými jazykmi.

Golfová destinácia

Golf sa objavil na ostrovoch už v roku 1844 ako v tretej krajine na svete. Momentálne tu môžete hrať na ôsmich osemnásťjamkových a piatich deväťjamkových ihriskách. Ak zoberieme do úvahy, že celá krajina sa rozprestiera na niečo vyše dvoch tisícoch štvorcových kilometroch, vychádza nám, že hru, ktorú sem priniesli britskí aristokrati, môžete hrať prakticky všade. A je potrebné dodať, že na tej najvyššej možnej úrovni. Svedectvom by mohlo byť aj nedávne ocenenie Golfová destinácia roka v Afrike, Indickom oceáne a krajiny v Golfskom zálive, udelené Medzinárodnou asociáciou golfových turistických operátorov (IAGTO).

Optimálna klíma

Obklopení prírodnými krásami a za veľmi priaznivých klimatických podmienok (zima 22°C/leto 31°C) majú hráči príležitosť zdokonaľovať sa vo svojom obľúbenom športe v ideálnych podmienkach v neopakovateľnej scenérii zelene a mora. Ihriská starostlivo navrhli profesionáli zvučných mien ako Ernie Els, Bernhard Langer či Rodney Wright.

Najkrajší kút

Podľa mnohých je najpôsobivejším golfovým ihriskom na Mauríciu Le Touessrok Golf Course. Toto ihrisko sa nachádza v tropickej časti ostrova a je lemované bielym pieskom na pozadí so zelenými horami. Všetkých osemnásť jamiek má výhľad na oceán. Nachádza sa tu deväť jazier, a preto prvý odpal z odpaliska musí byť dostatočne razantný, aby loptička preletela cez vodu a dostala sa na hracie pole. Bernhard Langer navrhol golfové ihrisko tak, aby rovnako potešilo náročných aj rekreačných hráčov. V minulom roku sa rezort spojil so sieťou luxusných hotelov a kúpeľov Shangri-La a od novembra tohto roka bude oficiálne vystupovať pod kombinovaným názvom…

Pohostinnosť

Návštevníci ostrova budú určite rovnako milo prekvapení pohostinnosťou domorodcov, ich priateľstvom a predovšetkým kvalitou služieb v hoteloch, kúpeľoch alebo v skutočne svetových reštauráciách. Pre tých, čo budú hľadať iný druh odpočinku než golf a vodné športy, sú vynikajúco pripravené horské chodníčky na bicyklovanie aj túry pre peších či jazdu na koňoch.

Národné parky

Pre všetkých, ktorí sú fascinovaní krokodílmi, je tu Národný park La Vanille rozprestierajúci sa na južnom konci ostrova. Žije tu viac ako dvetisíc krokodílov, ktoré spolunažívajú s tisícom korytnačiek a s ohromujúcim počtom motýľov a hmyzu. Celkom tu vraj žije až 23 000 druhov! To je výzva, akých je vo svete len veľmi málo. Pre milovníkov inej zveri ponúka Národný park Casela, v oblasti Rivière Noire, s rozlohou 25 hektárov viac ako 140 druhov vtákov zo všetkých piatich kontinentov. Ďalšími atrakciami sú tigre, korytnačky, opice, vysoká zver, orchidey a rybníky.

Akciová ponuka

Či už sa vyberiete za oddychom, relaxom, športom alebo čoraz populárnejšou svadbou, Maurícius vás nesklame! Podobne ako Austrian Airlines a TUI ReiseCenter Slovensko, ktoré pre našich čitateľov pripravili tieto pobyty:

Termín: 5. 2. – 14. 2. 2016 – 9 nocí
Le Palmiste 3*, raňajky, dvojlôžková izba
1 311 eur/1 osoba

Tamarina Hotel 4*+, polpenzia, deluxe izba
1 695 eur/1 osoba

InterContinental Mauritius 5*, polpenzia, deluxe izba s výhľadom na oceán
2 042 eur/1 osoba

Uvedené ceny zahŕňajú letenku Austrian Airlines Viedeň – Maurícius – Viedeň, 9 nocí v hoteloch, všetky letiskové poplatky a taxy.

Samozrejme, CK TUI ReiseCenter Slovensko vie vyskladať pobyt podľa vašich predstáv, greenfee a teetime môže rezervovať už vopred, prípadne sa postarať o zabezpečenie kompletného servisu.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv