Neprehliadnite

Spieth vyšperkoval pozoruhodnú sezónu titulom Hráč roka

 

JOrdan_01

Američan Jordan Spieth vyhral anketu golfistov o najlepšieho hráča roku na US PGA Tour. Dvadsaťdvaročný borec má za sebou skvelú sezónu, v ktorej vyhral dva turnaje kategórie major a navyše sa dostal do čela svetového rebríčka.

ATLANTA, GA - SEPTEMBER 27:  Jordan Spieth of the United States celebrates a par save on the 16th green during the final round of the TOUR Championship By Coca-Cola at East Lake Golf Club on September 27, 2015 in Atlanta, Georgia  (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Spieth ovládol prvé dva majory sezóny US Masters a US Open. Potom ho na British Open delila jedna rana od rozstrelu o víťazstvo a na US PGA Championship skončil druhý. Stal sa tak prvým hráčom od roku 2002, ktorý vyhral ako na ihrisku v Auguste, tak na US Open. Vtedy sa to podarilo Tigerovi Woodsovi, ktorému sa Spieth vyrovnal aj v ďalšej štatistike. Skončil totiž medzi najlepšími štyrmi na všetkých štyroch majoroch, čo sa v minulosti podarilo práve Woodsovi (2005) a ešte Jackovi Nicklausovi (1973).

ATLANTA, GA - SEPTEMBER 27:  Jordan Spieth of the United States hits his tee shot on the fourth hole during the final round of the TOUR Championship By Coca-Cola at East Lake Golf Club on September 27, 2015 in Atlanta, Georgia  (Photo by Sam Greenwood/Getty Images)

Pozoruhodnú sezónu zakončil Spieth minulý týždeň vo veľkom štýle víťazstvom vo finálovom turnaji FedExCupu v Atlante, čím si zaistil celkový triumf v seriáli a cieľovú prémiu 10 miliónov dolárov. Dohromady si tento rok Spieth pripísal päť turnajových prvenstiev, štyrikrát bol druhý a pri 25 štartoch neprešiel len štyrikrát katom. Jeho prize money sa vďaky bonusu za FedExCup vyšplhali na 22 miliónov dolárov.

Jordan_05

V 22 rokoch sa Spieth stal najmladším víťazom ankety od roku 1997, keď cenu získal vtedy
21-ročný Američan Tiger Woods. „Je to sezóna, na ktorú budem vždy rád spomína. Je pre mňa cťou, že som získal ocenenie Hráč roka, pretože to je medzi nami v podstate pocta pre najužitočnejšieho hráča v sezóne. Dostať ocenenie od ostatných hráčov je skutočne niečo výnimočné,“ skonštatoval vo svojom vyhlásení Spieth.

(jj)

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv