Neprehliadnite

Walker Cup: Jednoznačný triumf amatérov Veľkej Británie a Írska

 

Walker_03

Víťazmi 45. ročníka prestížneho Walker Cupu sa stali golfisti Veľkej Británie a Írska. Najlepší ostrovní amatéri triumfovali v Royal Lytham & St Annes nad tímom USA 16,5:9,5 a vrátili tak zámorským hráčom prehru 9:17 spred dvoch rokov.

Walker_01

Som nesmierne nadšený, že sme vyhrali. Máme veľmi silný tím. Máme skvelú krátku hru, ktorá nás v podstate doviedla až k víťazstvu. Hrali sme fantasticky!,” povedal kapitán britsko-írskeho tímu Nigel Edwards, ktorému sekundoval líder zámorského družstva John „Spider“ Miller: „Nemyslím si, že sme im to darovali. Chcem tým povedať, že oba tímy hrali vynikajúco a oni proste zvíťazili.“

Walker_02

Walker Cup sa hrá už od roku 1922, keď pauza prišla len počas 2. svetovej vojny. A hoci v historickej štatistike majú navrch Američania, v posledných rokoch ide o veľmi vyrovnané súboje. Od roku 1989 je vďaka poslednému triumfu Veľkej Británie a Írska skóre vyrovnané – obaja si od tej doby pripísali po siedmich víťazstvách.

walker_04

Tentoraz sa víkendové dvojdenné súperenie rozhodlo v nedeľu. Po sobote viedli hráči európskeho tímu 7:5 a po nedeľňajších h dopoludňajších štvorhrách, ktorými boli foursomy, ich náskok narástol už na 10:6. Z desiatich popoludňajších singlov tak Britom s Írmi stačilo získať tri a pol bodu, aby znovu získali Walker Cup. Nakoniec ich ale ukoristili ešte šesť a pol a pripísali si jednoznačný triumf.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv